To je to što me zanima!

Referendum o braku: Kontra i udruge žele ocjenu ustavnosti

U udrugama Kontra, Rišpet i Ženska mreža Hrvatske smatraju da se inicijativom zadire u područje zaštite ljudskih prava. Svoje zahtjeve Saboru predat će u utorak
Vidi originalni članak

Lezbijska udruga Kontra, Rišpet i Ženska mreža Hrvatske pozvale su Sabor da Ustavnom sudu uputi prijedlog za ocjenu ustavnosti raspisivanja referenduma za definiranje braka kao zajednice muškarca i žene. U udrugama smatraju da se tom inicijativom zadire u područje zaštite ljudskih prava.

"Ustav, kao i međunarodni dokumenti jasno definiraju pravo na zaštitu obiteljskog života kao jedno od temeljnih ljudska prava. Osnovne institucije koje uređuju zaštitu obiteljskog života u Hrvatskoj su brak i izvanbračna zajednica i trajno onemogućavanje pristupa tim institucijama jednoj manjinskoj skupini znači opasno zadiranje u područje ljudskih prava", poručuju iz udruga koje će svoje zahtjeve predati u utorak.

>>> Grbin: Moram predložiti referendum Saboru iako mu se protivim!

Idi na 24sata

Komentari 238

  • najiram 10 04.11.2013.

    eto ja mislim da je pravo onih koji su bolesni da se liječe ...jer neznam kak more biti jedno od njih drugi spol kad su istospolci...a mogli bi se onda još ženiti lezbe i u braku za dva geje u braku pa nek si prave djecu i doniraju jedni drugima i stvar riješena .... uz liječenje da shvate kaj je kaj po spolu i to bi bila onda zajenica dviju suprotnosti....i po mojem čisti ponos slobode razmišljanja.....

  • ludom 04.11.2013.

    Što uopće hoće ti ljudi ? Tko ih dira, tko im što brani ?Bilo ih je i nekad, pa nisu trkeljali po medijima i hodali ulicama s nekakvim transparentima. Sada kao da su popizdili. Stalno nešto traže, muljaju, petljaju, umjesto da se okrenu svome životu (kakav god da je) i rade nešto sebi u korist.

  • miladraga 03.11.2013.

    Ovim iskoracima, dvokoracima, trokoracima, babama i žabama treba jednostavno ukinuti financiranje iz prpračuna, neka se samofinanciraju, ja ne želim da se moj novac troši za takve nebuloze!

Komentiraj...
Vidi sve komentare