To je to što me zanima!

Referendum o outsourcingu ide uskoro na Ustavni sud?

Na sjednici za dva tjedna Vlada bi trebala donijeti odluku kojom će potvrditi da je skupljeno dovoljno potpisa za referendum kojim se želi zabraniti outsourcing
Vidi originalni članak

Na sjednici za dva tjedna Vlada bi trebala donijeti odluku kojom će potvrditi da je skupljeno dovoljno potpisa za referendum kojim se želi zabraniti izdvajanje pratećih službi iz javnog sektora, doznaje Jutarnji list. Referendumsko pitanje navodno će poslati na Ustavni sud koji o njegovoj ustavnosti treba odlučiti u roku mjesec dana. 

Naime, 17 sindikata je još u lipnju u Sabor predalo 612.000 potpisa građana koji su podržali inicijativu za referendum o outsourcingu na kojem bi se glasovalo o tome da li treba zabraniti da se za pomoćne poslove u školama i bolnicama angažiraju privatne tvrtke. Vlada je u međuvremenu odustala od outsourcinga ali sindikati nisu od referenduma. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jozabroz 24.11.2014.

    a kad ce se drug grcic ocitovat za optuzbe oko "angazmana" 1991-1996 ?osoba sa takvim "ratnim putem" sjedi u hrvatskoj vladi i nitko nista, kao, nikog to ne zanima..))))

  • SAINT 24.11.2014.

    Stavit 2 ili 3 referenduma skupa sa predsjedničkim izborima i uštedili smo miljune kuna.

  • svejedobro 24.11.2014.

    Odlučite više o tom referendumu, a i o ostalima da ih ubacite u predsjedničke izbore u 1. ili 2. krug! Ne trošite bespotrebno naš novac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare