To je to što me zanima!

Referendum: Švicarci odlučuju o ograničavanju useljavanja

Ishod ovog referenduma mogao bi imati dalekosežne posljedice za status jedne od najbogatijih zemalja svijeta jer zadire u temeljno pravo EU - slobodu kretanja
Vidi originalni članak

Švicarci danas izlaze na referendum. Odlučuju hoće li ograničiti broj useljenika u svoju zemlju.

Referendum pod nazivom "Ne masovnom useljavanju" organizira Švicarska narodna stranka (SVP). Ta stranka je pojedinačno najsnažnija politička opcija u parlamentu. 

Ishod ovog referenduma mogao bi imati dalekosežne posljedice za status jedne od najbogatijih zemalja svijeta jer zadire u temeljno pravo EU - slobodu kretanja. Iako Švicarska nije članica EU, s njom ima oko 120 potpisanih bilateralnih sporazuma koji uređuju odnose na svim razinama.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • IrmaIbrahimovic 10.02.2014.

    Zar oni nisu prije dvije godine uveli ogranicenja vezano za useljenje,jer vec imaju problem prenapucenosti zemlje?

  • 10.02.2014.

    Zašto i mi nismo ostali izvan EU, potpisali isto svojih 120 bilateralnih ugovora sa EU, proglasili isključivi gospodarski pojas i rekli NE dekadenciji, dokonosti i izopačenosti Europe?

  • MiLi_10 10.02.2014.

    S jedne strane upravu su totalno, ali opet s druge strane kod primjera hrvata recimo nisu! Jer novci pokradeni od naše države leže kod njih u bankama i to im ne smeta ! Nek vrate svu tu lovu i nek sudjeluju u otkrivanju lopovluka naših političara, pa nijedan hrvat neće morati ići u Švicarsku raditi i otimati njima radno mjesto! A ne da ih još štite svojom tzv. bankarskom politikom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare