To je to što me zanima!

Referendumi o outsourcingu i cestama na Ustavnom sudu

Ustavni sud ima rok od 30 dana, a prihvati li sugestiju da prije odluke o monetizaciji konzultira Sud EU, ta bi se procedura mogla oduljiti na više od godinu dana
Vidi originalni članak

Sabor je većinom glasova prihvatio odluku Odbora za Ustav da se referendumsko pitanje o monetizaciji autocesta uputi na ocjenu Ustavnom sudu. Ustavni sud ima rok od 30 dana za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja, a prihvati li sugestiju matičnog odbora, da prije konačne odluke o monetizaciji konzultira Sud EU, ta bi se procedura mogla oduljiti na više od godinu dana. 

Sabor je također većinom glasova na ocjenu ustavnosti uputio i referendumsko pitanje o outsourcingu. Prijedlog Zakona o referendumu upućen je u drugo čitanje, a Odbor za Ustav zadužen je da temeljem svih primjedbi, prijedloga i mišljenja pripremiti konačni prijedlog. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ivica969 01.03.2015.

    mene samo zanima tko će plaćat te autoceste.izgrađene su po političkom planu do svačijeg sela.kad vidim onog mijatovića i ostale kako računaju koliko treba vratit i ostalo smuči mi se.koda je matematika znanstveno nedokazani predmet.

  • bulog55gmdg 27.02.2015.

    Ja mislim da bi u zakonsku proceduru treblo uputit ustavni zakon kojim se referendumi zabranjuju jer šta se imaju Hrvatski građani o nećem izjašnjavat??? Isto tako je u skladu s ustavom prijedlog zakona da se potpisi mogu skupljat samo u tijelima državne uprave. Jel netko čuo u veleumnom saboru i vladi za jednakost svih građana??? Šta je s onima koji ne mogu doći (stari, bolesni, nezaposleni koji žive van mjesta a nemaju novaca za prijevoz...)????

  • povijest činjenica 27.02.2015.

    Sprega političkih "elita" i Ustavnog suda je preočita da bi građanima RH mazali oči. Uhvatite se rada na smanjenju socijalnih razlika dok su ljudi još tolerantni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare