To je to što me zanima!

Rehn: Irsko 'ne' neće imati utjecaj na put Hrvatske

Irsko odbijanje Lisabonskog ugovora ovog tjedna će biti glavna tema na sastancima EU, a sve zemlje su pozvane na nastavak ratifikacije
Vidi originalni članak

Odbacivanje Lisabonskog ugovora na referendumu u Irskoj nema izravne veze s proširenjem i neće utjecati na hrvatski put prema Europskoj uniji, izjavili su u ponedjeljak u Luksemburgu povjerenik za proširenje Olli Rehn i slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel. Neuspjeh na irskom referendumu doveo je u pitanje kalendar stupanja na snagu Lisabonskog ugovora. Bilo je planirano da taj ugovor stupi na snagu 1. siječnja 2009. godine. Lisabonski ugovor treba zamijeniti postojeći Ugovor iz Nice koji je dizajniran za 27 zemalja članica, koliko ih sada ima EU.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gremljin 16.06.2008.

    potrebno je raspisati referendum da li građani HRVATSKE žele ulazak u eu ! ja ne želim! niti jedna zajednica ne može opstati stvorena umjetno, a kaj je ovo ljudi moji, pa koliko je držva u tome!!?? zar bum još moral raditi i za onog lijenčinu iz hrvatske pomisli švabo. to je samo jedan primjer korelacije. svjedoci smo da irci imaju jasan stav o tome kaj im donosi članstvo u uniji. samo političarima je tu neki interes meni potpuno nejasan, no političari ionako nikom nisu jasni. sve im je dozvoljeno, a vole zastraniti i pogriješiti,tj. jako puno griješe, samo kaj ekipa kojom se okruže te pogreške učine nevidljivima običnom puku. ukratko, sanaderu, daj referendum i prestani pametovati u moje ime.

Komentiraj...
Vidi sve komentare