To je to što me zanima!

Rehn: Rješenje za ZERP je u rukama nove Vlade RH

Rehn je kazao da ne treba preuranjeno zaključivati ništa u vezi s pristupnim procesom, ali i da problem treba riješiti u europskom duhu
Vidi originalni članak

Konačno je rješenje u rukama nove hrvatske Vlade, rekao je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn na Brdu kod Kranja, gdje se sastala Europska komisija sa slovenskom vladom. Rehn je pojasnio da bi nova hrvatska Vlada trebala sa Slovenijom i Italijom riješiti problem u europskom duhu. Na pitanje može li se zbog primjene ZERP-a, kojem se protive Slovenija i Italija, blokirati proces uključivanja Hrvatske u Europsku uniju, Rehn je rekao da ne treba "prerano zaključivati" i da je potrebno pričekati početak rada nove hrvatske Vlade. Podsjetio je i na svoju izjavu uoči Nove godine u kojoj je Hrvatsku upozorio da bi primjena ZERP-a na članice EU mogla imati posljedice. Slovenski premijer Janez Janša složio se s europskim povjerenikom za proširenje u vezi s očekivanjima od hrvatske Vlade.
- Slovenija podržava stajalište koje je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn iznio prije Nove godine, a danas ga objasnio. Čekamo sastavljanje nove hrvatske Vlade i da njezini članovi prisegnu u parlamentu te da ona odmah počne rješavati to pitanje u skladu s obvezama koje je Hrvatska preuzela 2004. godine - izjavio je Janša.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare