To je to što me zanima!

Reiner: Milanović degradira svoju funkciju neprimjerenim riječnikom o premijeru...

Reiner smatra da je Milanovićev neprimjereni ton poprimila i oporba, što se, kaže, vidjelo prošle subote na prosvjedu gdje su se  "upotrebljavale riječi koje ne priliče javnom diskursu"
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je da je predsjednik Zoran Milanović degradirao svoju funkciju neprimjerenim rječnikom u današnjem priopćenju u kojemu je, uz ostalo, premijera nazvao "mjernom jedinicom laži i manipulacije".

'ON JE POLITIČKI FAKE' Milanovićev žestoki napad: 'Plenković je zaštitnik kriminala i lažov koji je okupirao DORH'

- To je nastavak jednog neprimjerenog odnosa predsjednika Republike koji rabi neprimjereni rječnik za svoju funkciju koja je institucija - izjavio je Reiner te dodao day je Milanović "toliko srozao razinu komunikacije da to za instituciju koju obnaša postaje zabrinjavajuće".

KUPUS DIPLOMACIJA Dvije državničke glave sukobile se zbog jedne glavice kupusa...

Reiner smatra da je Milanovićev neprimjereni ton poprimila i oporba, što se, kaže, vidjelo prošle subote na prosvjedu gdje su se "upotrebljavale riječi koje ne priliče javnom diskursu".

Dodao je i da za Hrvatsku nije dobro što njezin predsjednik, istupima i rječnikom, degradira svoju funkciju i položaj  jer se to "odražava i na Hrvatsku u cjelini i toga trebamo biti svjesni". 

Malenica: DORH neovisan o svom radu

Milanovićeve optužbe da je Plenković stavio DORH pod svoj izravni nadzor demantirao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ponovno istaknuo da je DORH neovisan u svom radu i da nema nikakve okupacije ni pritiska na njegov rad.

Ponovio je i da je Ivan Turudić izabran za glavnog državnog odvjetnika u redovnoj proceduri na transparentan način, te da je oporba imala prilike komentirati taj izbor tijekom plenarne rasprave i sjednice saborskih odbora. Njihove sadašnje kritike ocijenio je populističkim i politikantskim.

OSTAJU PRI IZBORU Malenica o porukama: 'Turudiću jednoglasna podrška partnera, očekujemo da bude izglasan'

Njegovo ministarstvo, kako je rekao, dobro surađuje s Uredom europskog javnog tužitelja koji poput DORH-a i Uskoka radi neovisno. Ponovio je i da je nadležnost Ureda europskog javnog tužitelja zaštita financijskih interesa EU te da postoji procedura ako dođe do mogućeg sukoba nadležnosti. 

Uplaćeno 120 milijuna eura za trezorske zapise

Parlamentarna većina danas je raspravljala i o zahtjevu oporbe za raspisivanjem izbora, te se suglasila da je to potpuno promašena tema u godini u kojoj će se ionako održati parlamentarni izbori, izvijestio je Reiner. Smatra da oporba želi na tu temu sutra iskoristiti Sabor kao još jednu pozornicu jer nisu uspjeli postići ono što su htjeli prosvjedom na Markovu trgu.

KOMENTIRAO KRŠENJE KODEKSA Ivan Malenica iznenađen: 'Ne vidim razlog za pokretanje postupka protiv Ivana Turudića'

Parlamentarna većina se dodirnula i  razine povjerenja građana u Vladu, a što se, kaže Reiner, najbolje očituje u uspjehu trezorskih zapisa.

- Upisi su započeli jučer, a već je preko 10.000 građana iskazalo interes da žele kupiti trezorske zapise, te je uplaćeno 120 milijuna eura - rekao je Reiner.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zapopizdit 22.02.2024.

    Pravilno se piše rječnik, a ne riječnik.

  • PetrKropotkin 21.02.2024.

    Milanovićev rječnik je neprimjereno blag prema premijeru.

  • TVP 21.02.2024.

    Vitez Rajner, vjerodostojno i viteški odlučan kao i svi takvi u branjenju kriminala i sveopćeg kaosa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare