To je to što me zanima!

Reiner: Ne vidim ništa strašno u povijesnom nazivu Sabora

Reiner je rekao kako je interesantno da iz cijelog njegovog govora izvučena rečenica koja govori o njegovom prijedlogu da se vrati izraz Hrvatski državni sabor
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u emisiji Studio 4 rekao je kako ne vidi ništa loše u tome što nije imao jednoglasnu potporu pri izglasavanju. Žao mu je samo što je prekinuta dobra, 25 godina stara tradicija. 

- Možda je i dobro jer to ukazuje da smo došli do onog stupnja razvitka države i društva u kojem ljudi mogu izraziti svoje stavove i neslaganja, a da zbog toga ne trpe posljedice - istaknuo je Reiner.

Ponovio je kako je interesantno da iz cijelog njegovog jučerašnjeg govora izvučena jedna rečenica koja govori o njegovom osobnom prijedlogu da se vrati izraz Hrvatski državni sabor. 

- Taj izraz potječe iz 1848. godine, iz 1918., Stjepan Radić je u svim svojim govorima koristio samo izraz Hrvatski državni sabor. Uistinu ne vidim što je to tako strašno u jednom povijesnom nazivu i što to koga smeta - naglasio je Reiner.

Reiner je rekao kako će kao predsjednik Sabora učiniti sve da on i novoizabrani zastupnici vrate ugled Saboru. Komentirao je i rad donedavnih zastupnika rekavši:

Bilo je izvrsnih zastupnika koji su se itekako pripremali za rasprave, ali bilo je onih koji nisu dolazili ili su imali rasprave na razini koje nisu dostojne Sabora - izjavio je.

Reiner je još jednom komentirao izjavu Zorana Milanovića nakon jučerašnje konstituirajuće sjednice Sabora kada je rekao da je Most izabrao da ide u saborsku većinu s kriminalnom, špijunskom, proustaškom koalicijom.

- Svatko od nas kad nešto izrekne, to govori o njemu samom, a ne o onom o kome govori. To govori o njegovoj pristojnosti, kućnom odgoju, uljuđenosti. Tu bih se zaustavio - kazao Reiner.

Reiner je rekao kako vrlo cijeni bivšeg predsjednika Sabora Josipa Leku. 

- On je čovjek koji je nerijetko imao hrabrosti postupiti na način za koji neki oko njega nisu imali hrabrosti i volje. Žao mi što je u nekoliko slučajeva podlegao pritiscima. No, uvijek je pokazivao korektan stav prema politici. To što mi je dao potporu, znak je koji treba cijeniti - rekao je Reiner. 


Idi na 24sata

Komentari 274

  • Miške 30.12.2015.

    Strašno je to, da to reče Židov, ćiji narod su pobili u doba takovog naziva ustaškog sabora. Običan karijerist i grebator, čovjek bez časti. A zar nije Hebran rekao da on nikad ne laže,samo stalno priča neistinu. A Mate Granić, isto liječnik, grebao se gdje je stigao više.

  • KAJBUM_1 29.12.2015.

    Reiner ako je Dr.Stjepan Radic koristio taj naziv Hrvatskog Sabora onda nema razloga da ga mi danas isto nekoristimo I Cudno je kako se je to moglo dogoditi da sve je mijenjalo ime Hrvatskog Sabora Dakle postoji onih koji nepostuju Hrvatske vrijednosti sramota od onih koji su podrzali takove pri biranju zastupnika .Ime Hrvatskog Sabora nikad nebi smjelo biti u pitanju.Reiner nastavi da sve ispravi greske onih koji su zabludili u gustoj Maglu.

  • Dak1807 29.12.2015.

    Što vam nije jasno , pa Ustaše su bile Hrvatska vojska i toga se ne stidim jer je i moj djed bio Ustaša .

Komentiraj...
Vidi sve komentare