Obavijesti

News

Komentari 274

Reiner: Ne vidim ništa strašno u povijesnom nazivu Sabora

Reiner: Ne vidim ništa strašno u povijesnom nazivu Sabora
1

Reiner je rekao kako je interesantno da iz cijelog njegovog govora izvučena rečenica koja govori o njegovom prijedlogu da se vrati izraz Hrvatski državni sabor

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u emisiji Studio 4 rekao je kako ne vidi ništa loše u tome što nije imao jednoglasnu potporu pri izglasavanju. Žao mu je samo što je prekinuta dobra, 25 godina stara tradicija. 

- Možda je i dobro jer to ukazuje da smo došli do onog stupnja razvitka države i društva u kojem ljudi mogu izraziti svoje stavove i neslaganja, a da zbog toga ne trpe posljedice - istaknuo je Reiner.

Ponovio je kako je interesantno da iz cijelog njegovog jučerašnjeg govora izvučena jedna rečenica koja govori o njegovom osobnom prijedlogu da se vrati izraz Hrvatski državni sabor. 

- Taj izraz potječe iz 1848. godine, iz 1918., Stjepan Radić je u svim svojim govorima koristio samo izraz Hrvatski državni sabor. Uistinu ne vidim što je to tako strašno u jednom povijesnom nazivu i što to koga smeta - naglasio je Reiner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Reiner je rekao kako će kao predsjednik Sabora učiniti sve da on i novoizabrani zastupnici vrate ugled Saboru. Komentirao je i rad donedavnih zastupnika rekavši:

Bilo je izvrsnih zastupnika koji su se itekako pripremali za rasprave, ali bilo je onih koji nisu dolazili ili su imali rasprave na razini koje nisu dostojne Sabora - izjavio je.

Reiner je još jednom komentirao izjavu Zorana Milanovića nakon jučerašnje konstituirajuće sjednice Sabora kada je rekao da je Most izabrao da ide u saborsku većinu s kriminalnom, špijunskom, proustaškom koalicijom.

- Svatko od nas kad nešto izrekne, to govori o njemu samom, a ne o onom o kome govori. To govori o njegovoj pristojnosti, kućnom odgoju, uljuđenosti. Tu bih se zaustavio - kazao Reiner.

Reiner je rekao kako vrlo cijeni bivšeg predsjednika Sabora Josipa Leku. 

- On je čovjek koji je nerijetko imao hrabrosti postupiti na način za koji neki oko njega nisu imali hrabrosti i volje. Žao mi što je u nekoliko slučajeva podlegao pritiscima. No, uvijek je pokazivao korektan stav prema politici. To što mi je dao potporu, znak je koji treba cijeniti - rekao je Reiner. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 274
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1