To je to što me zanima!

Reiner: Tuđman je bio državnik, vođa u ratu i miru, vizionar

Na svemu što je načinio, generacije građana bit će mu vječno zahvalne, a mi koji smo imali čast s njim surađivati u stvaranju hrvatske države, bit ćemo do kraja života na to ponosni, rekao je Reiner
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u petak je minutom šutnje odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je, istaknuo je potpredsjednik parlamenta Željko Reiner, bio vođa i vizionar koji je vjekovnu težnju hrvatskog naroda uspio ostvariti u najtamnijoj noći za naš narod.

"Predsjednik Tuđman bio je povjesničar, znanstvenih, državnik, vođa u ratu i miru, ali i vizionar koji je vjekovnu težnju hrvatskog naroda uspio ostvariti u najtamnijoj noći za hrvatski narod, u doba srbočetničke agresije i razaranja“, istaknuo je akademik Reiner na 22. obljetnicu Tuđmanove smrti.

Napomenuo je kako se Tuđmanova politika temeljila na ujedinjenju i pomirbi svih Hrvata, na povratku u srednjoeuropski civilizacijski krug kojemu je Hrvatska oduvijek pripadala, na ulasku Hrvatske u euro-atlantske integracije, što smo i ostvarili.

Ali, njegova se politika temeljila i na obnavljanju hrvatske nacionalne samosvijesti te hrvatskih tradicija, kulturnog identiteta, jezika, kao i povezivanja iseljene i domovinske Hrvatske, naveo je Reiner.

"Na svemu što je načinio, generacije građana bit će mu vječno zahvalne, a mi koji smo imali čast s njim surađivati u stvaranju hrvatske države, bit ćemo do kraja života na to ponosni", poručio je.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • valmet 30.03.2022.

    Najveca kuga koja je pogodila hrvatski narod je Francek a vitez ga voli jer da mu nije Franceka i njemu i krimosima iz ZNA SE tzv ministara i doktora i vitezova krajnji domet bi bio slaganje vreca cementa na paletu.

  • Good boy 12.12.2021.

    Tudjamova ostavstina je ovo sto danas imamo. Popljackana drzava, stranku osudjenu za kriminal i korupciju na vlesti, odlazak mladih i masovno iseljavanje iz drzave, poreze medju najvisima na svijetu fa bi njegova kasta mogla lagodno zivjeti i smijati se narogu u lice, mito i korupciju do najmanjih pora drustva, korumpirano pravosudje, unisteno skolstvo i zdravstveni sustav itd. Dalo bi se nabrajati u nedogled. To je ostavstina Tudjama, a svi ovi koji stalno velicaju njegovo luk i djelo imaju velike koristi od toga. Toliko

  • ludi marko 11.12.2021.

    ma ti si kornjača jedna

Komentiraj...
Vidi sve komentare