Obavijesti

News

Komentari 19

Reiner: Tuđman je bio državnik, vođa u ratu i miru, vizionar

Reiner: Tuđman je bio državnik, vođa u ratu i miru, vizionar

Na svemu što je načinio, generacije građana bit će mu vječno zahvalne, a mi koji smo imali čast s njim surađivati u stvaranju hrvatske države, bit ćemo do kraja života na to ponosni, rekao je Reiner

VIDEO

Hrvatski sabor u petak je minutom šutnje odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je, istaknuo je potpredsjednik parlamenta Željko Reiner, bio vođa i vizionar koji je vjekovnu težnju hrvatskog naroda uspio ostvariti u najtamnijoj noći za naš narod.

"Predsjednik Tuđman bio je povjesničar, znanstvenih, državnik, vođa u ratu i miru, ali i vizionar koji je vjekovnu težnju hrvatskog naroda uspio ostvariti u najtamnijoj noći za hrvatski narod, u doba srbočetničke agresije i razaranja“, istaknuo je akademik Reiner na 22. obljetnicu Tuđmanove smrti.

Napomenuo je kako se Tuđmanova politika temeljila na ujedinjenju i pomirbi svih Hrvata, na povratku u srednjoeuropski civilizacijski krug kojemu je Hrvatska oduvijek pripadala, na ulasku Hrvatske u euro-atlantske integracije, što smo i ostvarili.

Ali, njegova se politika temeljila i na obnavljanju hrvatske nacionalne samosvijesti te hrvatskih tradicija, kulturnog identiteta, jezika, kao i povezivanja iseljene i domovinske Hrvatske, naveo je Reiner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Na svemu što je načinio, generacije građana bit će mu vječno zahvalne, a mi koji smo imali čast s njim surađivati u stvaranju hrvatske države, bit ćemo do kraja života na to ponosni", poručio je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1