To je to što me zanima!

'Rekao sam Polančecu da me Matanović tražio mito'

Direktor Osječke pivovare Ivan Komak svjedočio je na suđenju Josipu Matanoviću. On ga je i prijavio USKOK-u jer ga je tražio 10 milijuna kuna mita
Vidi originalni članak

Direktor Osječke pivovare Ivan Komak u postupku Veliki Maestro kazao je da ga je bivši potpredsjednik Fonda za privatizaciju Josip Matanović tražio mito kako bi ubrzao postupak poništenja pretvorbe pivovare i kako mu se ne bi umanjio vlasnički udio u tvrtki u kojoj je u međuvremenu postao većinski vlasnik. Za "uslugu" Matanović je tražio oko 10 milijuna kuna, odnosno 15 do 20 posto od ukupnog iznosa na koji je pivovara procijenjena. Komak mu taj iznos nije želio dati pravdajući se da nema novca te je Matanovića prijavio USKOK-u i državnim dužnosnicima koji su bili nazočni nekim sastancima u Fondu. Komak tvrdi kako je 2007. na sastanku gdje je Matanovića prvi put prozvao zbog mita, uz predsjednika Fonda Grgu Ivezića, bio potpredsjednik Vlade Damir Polančec te državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Ivica Buconjić. Osim Komaka, svjedočili su i javni bilježnik Nikola Tadić te župnik Branko Šipura. On je jedno vrijeme bio predsjednik nadzornog odbora Osječke pivovare te je tvrdio da o ničemu ništa ne zna. To je navelo sutkinju Ivanu Kršul da ga pita što je uopće radio u Nadzornom odboru te je li tamo ispovjedao.
- Da - odgovorio je drsko Šipura. Njegov odgovor razljutio je člana sudskog vijeća Zdravka Majerovića koji ga je upozorio da je na sudu gdje se raspravljaju ozbiljne stvari.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare