To je to što me zanima!

Rekorder: Najplaćeniji je Hrvat lani dobio 7,7 milijuna kuna

Za sada najveći dohodak koji je netko primio premašuje 7,7 milijuna kuna, no slijede ga drugorangirani s 5,4 milijuna i trećerangirani s 3,9 milijuna kuna dohotka
Vidi originalni članak

Nakon što je Porezna uprava do 14. kolovoza obradila 58 posto poreznih prijava za prošlu godinu, pojavili su se prvi rekorderi među radnicima, i to po iznosu dohotka koji su lani primili od svojih poslodavaca.

Za sada najveći dohodak koji je netko primio premašuje 7,7 milijuna kuna, no slijede ga drugorangirani s 5,4 milijuna i trećerangirani s 3,9 milijuna kuna dohotka.

Dohodak je zapravo nečija godišnja plaća prije nego što se plate porez i prirez. A porezni razredi penju se do 40 posto pa mogu pojesti dobar dio tog dohotka, dok prirezi variraju od grada do grada. U Samoboru je on nula, a u Zagrebu 18 posto. Iz Porezne uprave nisu htjeli dati podatke o tome kakve poslove rade ovi najplaćeniji radnici, niti iz kojeg su grada.

A među top deset najplaćenijih radnika u prošloj godini, ni jedan nije imao dohodak manji od 2,3 milijuna kuna. Treba napomenuti da je više od 40 posto prijava još neobrađeno pa možemo očekivati da će se pojaviti još koji milijunaš s plaćom koju sanja većina radnika. Ministar financija Boris Lalovac već ranije je iznio podatak da je lani najveća plaća bila 377.000 kuna bruto i da samo 4,8 posto radnika ima plaću veću od 10.000 kuna. Najveće plaće dosad su redovito i gotovo jedino imali bankari i menadžeri financijskih institucija.     

Idi na 24sata

Komentari 159

  • MarijanGrdašić 28.08.2015.

    Ništa me ne čudi što odjedanputa u Hrvatskoj imamo milijunaše ali još i više koji ne plaćaju porez Hrvatskoj već nekoj drugoj pogodnijoj državi a pritom se prave velikim domoljubima i lopinama što i jesu. Uglavnom sav taj novac nisu zaradili i priskrbili oni već bijelo roblje koje nemilice iskorištavaju na sramotu znanja tog roblja .... Uglavnom imamo politički podobne i politički nepodobne osobe a svi su oni u stvari vampiri i razbojnici koji su odlučili popiti zadnju supstancu Hrvatske krvi i znanja badave. Međutim mi naravno nismo pravna država niti smo ikada bili, što se tiče porezne uprave ona na pojedincima uglavnom trenira strogoču a na ostalima koji su politički moralno podobni progledava kroz prste ili ide u neke sumnjive aranžmane mafijaške naravi. Primjer je gluposti naše birokracije u oporezivanju novca koji su ostali dužni za plaće HRVATSKIH TVRTKI pod državnom upravom!, uglavnom definiraju masu NEISPLAĆENIH PLAĆA i onda definiraju skoro pa nemoguće porezno opterećenje pritom smanjivši ionako mala primanja na pola... to je čisto razbojništvo državnog tipa.

  • AnteG 27.08.2015.

    I opet nas milanovic stiti one koji nas najvise kradu... Mozemo slobodno izgovoriti staru poslovcu - lopovi stite lopove

  • liliana 27.08.2015.

    Kapitalizam je jedno od najnepravednijih sistema,moderno robovlasništvo.Opet će doći do revolucija diljem svijeta,jer takve nepravde ne mogu dugo egstirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare