To je to što me zanima!

Rekordni dani: Zadnji put smo toliko zaraženih imali 1. travnja

Od sredine svibnja do sredine lipnja zaraženih skoro pa i nije bilo. Jedno, dvoje troje, nijedno... Hrvati su potpuno zaboravili na pandemiju. A onda se korona opet pojavila. Stigla nam je na velika vrata...
Vidi originalni članak

I premda je u zemljama u okruženju već sredinom lipnja bilo preko 50, 60 novozaraženih koronavirusom, u Hrvatskoj još tada nitko nije bio previše zabrinut. Naše brojke su odlične, mislili smo, jedno, dvoje, nijedno... I zaista, tako je i bilo. Sve do 17. lipnja. Tada je ponovo krenulo.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Đikić o drugom valu korone

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već 18. i 19.6. imali smo po 11 zaraženih, sljedeća tri dana brojka je skočila na 18, 19 novozaraženih da bi se 23. lipnja popela na okruglih 30.

Dva dana kasnije imali smo najveću brojku od početka pandemije ne računajući 1. travanj kad je bilo 96 novozaraženih. Tog 25.6. , na Dan Državnosti, brojka se popela na 95 novozaraženih. I od tada ispod 50 novozaraženih ne padamo. Određena nada probudila se, zapravo, 29. lipnja kad je bilo 34 novozaraženih, ali već sljedeći dan brojka je skočila na 52.

Pandemijom se od sredine svibnja i nakon popuštanja mjera i smanjenja broja zaraženih više malo tko bavio i mislilo se da je sve gotovo. A evo, ipak nije. Današnja brojka od 96 zaraženih identična je najvećoj brojci u prvom naletu koronavirusa kad su svi još bili zatvoreni u kućama. Tada 1. travnja broj je bio isti, ali su svi boravili u zatvorenom, bili u strahu, nosili maske, izbjegavali druge.. Deset dana kasnije 10.4. imali smo 88 novozaraženih i te dvije brojke su bile najveće u travnju.

 

NOVI PODACI STOŽERA U Hrvatskoj od jučer zaraženo još 96 ljudi, dvoje je preminulo

Od 1. svibnja brojevi su bili jednoznamenkasti i sve se počelo vraćati normalnom životu. Sad su opet svi lagano u panici. Mnogi se pitaju hoće li i naše brojke 'skočiti u nebesa' kao u susjednim nam zemljama Srbiji i Bosni i Hercegovini...

Rekordni dani 

96 zaraženih - 3. srpnja i 1. travnja

95 zaraženih - 25. lipnja

91 zaražen - 27. ožujka

85 zaraženih - 27. lipnja

81 zaražen - 2. srpnja

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Kristina beauty 04.07.2020.

    Kad se ljudi ne drže reda. Sve ih treba u buksu pa neka vide.

  • POTPEC 04.07.2020.

    Sad u subotu i nedilju nagli pad oboljelih zbog glasača dične nam domoljubne partije. U ponediljak malo povečanje, a u utorak drastično povečanje oboljelih i do petka zatvaranje granica.

  • 04.07.2020.

    nakon što su popustile mjere mnogi pohrlili preko granice u šopinge,mise,krizme ,prve pričesti u crkvama ,svatovi i nitko ama baš nitko nije slušao upozorenja da trebaju do daljnjeg biti na oprezu ,ubrzo su počela velika sakupljanja ,noćni klubovi u kojima nema distance ni pod ,,D,,tu je zatvoreni prostor ,kako od dima (pasivni pušači su najugroženiji)galame ,pjevanja tako to sve ulazi u pluća svih prisutnih ,po trgovinama skoro nitko nije uzimao rukavice ako se već nije dezinficirao,distanca 0,čeprka se po pekarskim proizvodima ,voću ,garderobi i t.d.veći dio su krivi za povratak ove pandemije a ti isti krive turiste .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare