To je to što me zanima!

Reprezentativcu (15) uzeli pušku na turniru u Koritni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Juniorskom reprezentativcu u streljaštvu Hrvoju Šopu (15) đakovački policajci su oduzeli sportski rekvizit jer je maloljetan. Hrvoje se rasplakao...
Vidi originalni članak

Osjećao sam se poniženo. Od šoka mi je pozlilo, priča Hrvoje Šop (15) iz Pleternice, juniorski reprezentativac u streljaštvu. Hrvoju je đakovačka policija usred nedjeljnog turnira u Koritni oduzela pušku jer je maloljetan. Pred 100-tinjak kolega od šoka se rasplakao. Na Hitnoj su mu dali tablete za smirenje. Suze policajce nisu dirnule. Natjecatelji su spontano prekinuli natjecanje. Bezuspješno su policajcima objašnjavali da Hrvoje tom puškom trenira i odlazi na natjecanja. Mladić se vratio na turnir. Ošamućen od tableta i s tuđom puškom osvojio je treće mjesto.
- Prošao je desetke provjera oružja. Nikad nije bilo problema - kaže Antun Bilandžija (32).
- Prema Zakonu o oružju kao maloljetnik smije se natjecati na civilnom strelištu. No turnir je organiziralo lovačko društvo na strelištu koje nema rješenje ministarstva - kaže Edita Roterbauer iz osječke policije. Podnijet će prekršajne prijave, ali ne zna protiv koga. Na turniru je bilo još maloljetnika, no samo su Hrvoju uzeli oružje





SUD OLUČUJE O VRAĆANJU PUŠKE
U osječkoj policiji rekli su kako će sud odlučiti hoće li i kad Hrvoje dobiti natrag svoju pušku. Njegov otac angažirao je odvjetnika. Mladi reprezentativac osvojio je 20-ak zlatnih te isto toliko srebrnih i brončanih medalja. Trenira u Streljačkom klubu Pleternica 1988. U istom klubu za olimpijske igre pripremala su se braća Glasnović.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • qwertzu 20.08.2008.

    mamu im ...... pedersku

  • fairmaster 20.08.2008.

    .Strelište kao nema uporabnu dozvolu ali kakve to veze ima sa takmičarima i pitanje je koliko objekata u hrvatskoj uopće ima takvu dozvolu,onda to je kao lovačko strelište pa šta su lovci neka paravojna ili vojna formacija i onda ispada da su takmičaru uzeli oružje jer je bio na takmičenju,malo je glupo a kad čuješ objašnjenje Mup-a da će radit prijavu a neznaju zašto ni protiv koga e to nerazumijem.Dali bi slučajno osoba koja dolazi u kontrolu i koja predstavlja državu trebala znati razlog zbog kojeg oduzima predmet.Ja i svi drugi strelci plaćamo svaki metak i svaku metu i još i PDV na to sve i sad još trebam razmišljat hoću li na nekom takmičenju doživjet da i mene kao takmičara šikanira nekakva priučena nadobudna seljačina i to zato jer ja tu budali i plaćam kroz razna davanja ovoj banana državi. A ekipa iz krim miljea niti plaća porez niti se da zajebavat pa zato ova Sanaderova ekipa udara gdje smije i po onom tko ih nije kupio.

  • dominik78 20.08.2008.

    To je samo prava slika «naše» države i policije, koja jedino zna i može uhvatiti slabije od sebe. Pitanje je dana kada će u novinama ponovno osvanut naslov, gdje je još jedan juniorski prvak ili prvakinja, ostali bez oružja. Poznavajući proceduru, koja je potrebna da bi jedan strijelac ili lovac dobio oružje, za držanje i nošenje, mora proći sve žive provjere, kada bi policija i pravosuđe provjeravala sve, kao što provjerava nas, ne znam dali bi na «Golom otoku» bili mjesta za sve. Zato je najlakše udariti po najslabijima, onima koji nemaju rodbinskih i prijateljskih veza, sa političarima i ministrima i zato mi mali prolazimo kako prolazimo. Da je riječ o sinu nekog ministra, mislim da bi se na to gledalo puno drugačije ili bi se zaboravilo. Ono sve što je Hrvoje napravio za promociju Hrvatskog streljaštvo i općenito, ispada da više nije važno, nego kako mu uzeti pušku, s kojom je ostvari sve te rezultate. Naposljetku kada se sve to završi, Hrvoje će zasigurno napraviti će još više za Hrvatski sport i općenito, negoli svi ti policajci, koji su ga ispitivali. Zato vidimo se u Londonu 2012. godine, tron je tvoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare