To je to što me zanima!

Republikanci pozivaju da se osude tvrdnje Donalda Trumpa

Ohrabrujući predsjednika Trumpa svojom taktikom odgode ili šutnje, republikanski čelnici stvaraju prijetnju za američku demokraciju i nacionalnu sigurnost, napisala je skupina
Vidi originalni članak

Više od stotinu bivših republikanskih službenika nacionalne sigurnosti u ponedjeljak je pozvalo čelnike svoje stranke da osude odbijanje predsjednika Donalda Trumpa da prizna poraz na izborima, nazivajući to opasnim i antidemokratskim napadom na američke institucije. 

U skupini koja je osudila ponašanje američkog predsjednika nakon izbora su najviši dužnosnici bivših republikanskih vlada Ronalda Reagana, Georgea Busha starijeg i mlađeg te samog Trumpa.

SVE VIŠE PORAZA Nakon dva tjedna šutnje prvi republikanski zastupnici počinju se ograđivati od Trumpa

Oni su kritizirali republikance u Kongresu jer većinom nisu osudili Trumpovo odbijanje da prizna poraz od demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

Skupina nazvana Bivši republikanski dužnosnici nacionalne sigurnosti za Bidena u svom pismu posebno je kritična prema republikanskim čelnicima u Kongresu. 

SVE MU SE RASPADA Donald Trump poražen na sudu u Pennsylvaniji: Pod sve većim je pritiskom da prizna poraz...

Veći dio republikanaca ostaje po strani dok Trump tvrdi da je stvarni pobjednik izbora ne pružajući dokaze o raširenoj prijevari koja bi preokrenula službeni rezultat, a njegov pravni tim i dalje ne odustaje od pravosudne borbe. 

- Ohrabrujući predsjednika Trumpa svojom taktikom odgode ili šutnje, republikanski čelnici stvaraju prijetnju za američku demokraciju i nacionalnu sigurnost - napisala je skupina. 

JOŠ JEDAN UDARAC Trumpov saveznik: 'Odustani, vrijeme je da priznaš poraz...'

Među potpisnicima su umirovljeni general Michael Hayden, bivši šef nacionalne sigurnosti i CIA-e i William Webster, jedini čovjek koji je bio na čelu i FBI-ja i CIA-e. 

Službeni rezultati pokazuju da je Biden pobijedio s 306 elektora izbornih kolegija, daleko više od potrebnih 270, u odnosu na Trumpovih 232. Demokrat je dobio i 6 milijuna glasova više na razini cijelog SAD-a. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • prokurator 23.11.2020.

    ako se želite dobro nasmijati ukucajte u tražilicu "spitting image trump"

  • 23.11.2020.

    MSM kao i srbi. Misle ako ponavljaju laž, da će postati istina. Pa pričekajte službena tijela. Pa zna se postupak/procedura izbora.U ovom trenutku je izborna komisija ta, koja je sve stopirala, jer je utvrdila nepravilnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare