To je to što me zanima!

Revizija: Agrokor je imao čak 15 milijardi kuna gubitka?

Revizija je, piše Večernji list, utvrdila da se gubitak koncerna u 2016. popeo na 15 milijardi kuna. Zajedno s revizorima od početka procesa u sjedištu koncerna sjede i predstavnici DORH-a
Vidi originalni članak

Bivša uprava Ivice Todorića lani je objavila da je koncern u 2015. godini imao dobit od 1,2 milijardi kuna. Revizija je sada utvrdila da je te godine koncern imao gubitak, koji se u 2016. godini popeo na visokih 15 milijardi kuna. Te će podatke izvanredna uprava objaviti u petak, a ako sud do tada objavi i tražbine, tada će se znati i točna visina duga, javlja Večernji.

Prema zadnjim podacima izvanredne uprave taj je dug bio 40,3 milijardi kuna, a u novom izvješću bit će tek neznatno veći. Revizori su tako završili višemjesečni posao utvrđivanja raznih propusta u knjiženju, a koji su doveli do poraznih podataka. Zajedno s revizorima od početka procesa u sjedištu koncerna sjede i predstavnici DORH-a, od kojih se očekuje sljedeći potez.

Kako se približava revizorsko izvješće, tako se Todorić oglašava putem bloga objašnjavajući kako uprave sastavljaju izvješća na temelju svojih poslovnih politika, da se izbor računovodstvenog postupka temelji na postavljenim poslovnim ciljevima kompanije, na razvoju i investicijama.

- Uprava pod vodstvom povjerenika ima neke druge strategije i ciljeve pa se očito prilagođavaju i računovodstvene metodologije - kazao je Todorić. Opovrgnuo je da je podnio anonimnu prijavu protiv Martine Dalić i Ante Ramljaka. U Agrokoru kažu da se prijavom punom neistina i objavama na blogu pokušava skrenuti pažnja javnosti. 

Ramljak je rekao da je prijava protiv njega dimna zavjesa.

Glavna meta obrane, saznaje Večernji, Todoriću će biti bivši suradnik Ivan Crnjac. On je, navodno smatra Todorić, javnosti prikazao lošu situaciju krajem prošle godine čime je onemogućio pristup paniranom klupskom kreditu, a što je za posljedicu imalo aktiviranje zakona. Time bi, navodno, mogao dokazati da je bio prisiljen potpisati lex Agrokor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 75

  • mmzg 27.09.2017.

    Agrokor 15 milijardi gubitka, a obitelj Todoric 15 milijardi dobitka. Toga ima samo u Hrvatskoj i banana drzavama.

  • LANA555 27.09.2017.

    Lopovi hdz tek sad rade reviziju da su vodili revizije i kotrole nebi se to dogodilo a 27god na vlasti.

  • yeslittleduck 27.09.2017.

    Sve ce to nadomiriti stoka sitnog zuba....referendum!!!! Niti lipe za lopove!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare