To je to što me zanima!

Ribić: Udaraju po najslabijima, nemaju petlje to raditi bankama

Vilim Ribić je rekao da ministar Željko Jovanović uopće nije svjestan situacije, te da je ovaj pritisak na obrazovanje i znanost štetan za zemlju i njezinu budućnost
Vidi originalni članak

Trojica čelnika sindikata javnih službi, Vilim Ribić, Zvonimir Laktašić i Branimira Mihalinec u ponedjeljak su još jednom prozvali Vladu zbog 'odmazde prema onima koji imaju najmanje'.  Za početak rujna najavili su referendum o izmjenama Kolektivnog ugovora koje traži Vlada, a o njegovom ishodu ovisit će organiziranje štrajkova na jesen.

Sindikalni trojac smatra da Vlada ukidanjem dodataka na plaće učitelja, nastavnika i profesora u osnovnim i srednjim školama neće ostvariti planirane uštede, te da su ova rezanja tek uvertira u ono što nas čeka. 

Predsjednik Sindikata učitelja Zvonimir Laktašić smatra da se ukidanjem dodatka može uštedjeti između 300 i 350 milijuna kuna godišnje, a u 2012. godini, u mjesecima koji su preostali, ona bi iznosila oko 85 milijuna kuna. - To nije ni približno onome što je Vlada zacrtala, a to su dvije milijarde -  kazao je Laktašić. 

Također, sindikalistima iznimno smeta što se Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, u njihovo ime išao ispričavati prosvjetarima za rezanje plaća. 

Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata hrvatske, kazao je kakao Jovanović uopće nije svjestan situacije i da su od 2009. godine profesorima i učiteljima plaće pale 16 posto dijelom zbog inflacije, a dijelom zbog njihova odricanja, te da je ovaj pritisak na obrazovanje i znanost štetan za zemlju i njezinu budućnost. 

Ribić je nastavio kako 'Vlada uvijek udara po najslabijima, a nema petlju to učiniti bankama ili ratnim veteranima'. 

Također je najavio da će se zaposleni u visokom obrazovanju, kao čin solidarnosti zbog ukidanja dodatka od tri, pet, sedam i devet posto, odreći svojeg ‘prosvjetnog dodatka’ od 2,3 posto, koji su trebali osjetiti na plaći iz srpnja.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • Semper5 28.07.2012.

    E moj Ribiću, ne znaš to kako je najslabijima. Nisi to nikad bio, niti ćeš biti.

  • nenkica 27.07.2012.

    samo mi je žao kad gledam sjednice Vlade kako se smijulje i dobro zabavljaju- na naš račun i trošak. Ljudi, oni sebi ne budu nikada uzeli, nikad si smanjili plaće i sve druge pogodnosti koje imaju, a nama će uzeti uvijek i kad god budu mogli. A mi, umjesto da se podržimo, jedni druge i uvijek, mi se prepucavamo tko ima a tko nema božićnicu, regres, jubilarne, prijevoz. Nismo jedinstveni, oni to znaju i to koriste. I tako dugo dok budu mogli s nama manipulirati jer je nama kod svih promjena, rezova i uzimanja bitno tko ima više od koga, tako dugo budemo mi, mali ljudi plaćali sve dugove, loše vođenje gospodarstva, pljačku i malverzacije,sve... Dobro je "otac Hrvatske" Franjo Tuđman rekao da smo stoka sitnog zuba. A i ne veli se zabadava da svaki narod ima vlast kakavu zaslužuje...

  • nenkica 27.07.2012.

    a... jadno, jadno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare