To je to što me zanima!

Ribici u vrtiću škarama odrezali rep i probili trbuh

PULA: Zlatna ribica koju je našla odgojiteljica iz vrtića nakon novogodišnjih praznika bila je napola živa i plivala je na boku. Ipak je na kraju uginula
Vidi originalni članak

Kad sam ušla ujutro u vrtić, vidjela sam pobacanu hranu u akvariju sa zlatnim ribicama, a na jednom od stolova bilo je nešto narančasto. Prišla sam i vidjela da je to rep od naše zlatne ribice. Tada sam shvatila da je netko provalio u vrtić, škarama odrezao rep i probušio joj trbuščić. Jadna je bila živa, ali je plivala gotovo na boku i borila se. Bila sam šokirana. Sutradan mi je kolegica rekla da je uginula, rekla je odgajateljca u pulskome vrtiću Rožica, Elvia Rojnić.
Ribičin rep bio je nabijen na čačkalicu , a vandal je ostavio svoj uradak vjerojatno da ga djeca vide. Na sreću, s obzirom na to da su bili blagdani, djece u vrtiću nije bilo. Provala se dogodila u noći na 4. siječnja, a nepoznati vandal je preskočio ogradu visoku 2 metra i kamenom razbio vrata koja iz dvorišta vode u unutrašnjost vrtića. Vandalima ni masakriranje ribice nije bilo dovoljno nego su ponovno došli u taj vrtić i, kako kaže Rojnić, izvršili veliku nuždu u jednoj od prostorija. Ravnateljica pulskih dječjih vrtića Mariza Kovačević kazala je da su to najvjerojatnije učinila djeca.
- Vrtićima su potrebni zaštitari. Taj je vrtić dobro zaštićen, ima i senzore, a opet se dogodilo. Osuđujem takvo divljačko ponašanje - rekla je Kovačević.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • entoni 14.02.2008.

    misfit ako nisi znao buzdovan tu spada među obrazovane komentatore a takvih je malo nađe nekog drugog za prozvat ! Jadna ribica moje se skuhale na suncu ! Vrtići i škole nemaju adekvatnu zaštitu ! Probno je Sokol Marić dao besplatno T. Ujević školi zaštitara čovijek je bio tamo i sve je u njegovom vidokrugu dobro funkcioniralo. Opčenito da zadovolje propise dječje ustanove su nabavile jadni videonadzor, ali nedovoljan, a od zaštitara ni z, kao nema se novaca. Ima odličnih kamera ne preskupih, a vidi se dovoljno, ne mora biti samsungica da se vidi svaka pora na licu. Vrtići ili škole svejedno slabo ili nikako zaštićeno ni tjelesno ni tehničkim mogučnostima, a potrebno je oboje. Sramota !

  • bronx77 13.02.2008.

    tako je misfit...potpuno se slazem s tobom...ti si tako super proziran i dosadan....ulazis u srz gluposti i citiras se stalno...bravo. a jadne ribica, sigurno su je klinci voljeli. bolesnici se izivljavali, danas na ribici sutra na ljudima...nahranila bi ih onim kaj su po*srali

  • krizantema 13.02.2008.

    a majketi bolesnika na svakom cosku.....pa kom to moze past na pamet izmasakrirat ribicu u djecjem vrticu.........mare trebali bi vjerovatno bit sretni da se toj spodobi nije naslo dijete na putu nego ribica.i procitaj clanak ,pise da djeca tada nisu bila u vrticu(na svu srecu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare