To je to što me zanima!

Riga: Broj poginulih narastao je na 47, stradala i tri spasioca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pokrenuta je kaznena istraga zbog urušavanja krova supermarketa u latvijskom glavnom gradu Rigi, izvijestio je premijer Vadis Dombrovkis. Akcija spašavanja traje
Vidi originalni članak

Pokrenuta je kaznena istraga zbog urušavanja krova supermarketa u latvijskom glavnom gradu Rigi, izvijestio je premijer Vadis Dombrovkis, piše BBC.

Broj poginulih neprestano raste, a prema posljednjim informacijama broj smrtno stradalih porastao je na 47. Deseci ljudi su nestali. Akcija spašavanja trajala je tijekom cijele noći, a među poginulima, njih troje su dužnosnici koji su pomagali zarobljenim ljudima. Stradali su kada se tijekom spašavanja još jedan dio krova urušio. 

Iako točan uzrok urušavanja nije poznat, moguće da je povezano s vrtom koji se gradio na krovu. Latvijski ministar unutarnjih poslova, Rihards Kozlovskis rekao je kako je očito došlo do problema s ispunjavanjem uvjeta gradnje. 

Tijekom akcije spašavanja ozlijeđeno je osam vatrogasaca. Dužnosnici su ranije obavijestili da je ozlijeđeno najmanje 35 ljudi. 

U akciji spašavanja pomaže više od 60 vojnika.

Supermarket je izgrađen prije dvije godine, a ima površinu od oko 500 četvornih metara. Dio je jednog latvijskog maloprodajnog lanca.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 22.11.2013.

    pa bili nešto rekli u vijestima kao da su nedavno gradili vrt na krovu zgrade... ko će ga znat što je bilo.. žao mi tih ljudi... pa ti sad odi više ikud -.-

  • zagrepcanka_69 22.11.2013.

    sad me frka ulazit u naše trg. centre i supermarkete... sve je to postala blitz-gradnja, bukvalno rečeno u ponedjeljak udariš temelje, a u četvrtak već otvorenje i hrpa balona.

  • gabriella_1 22.11.2013.

    Vidiš ti to!? Ja se to nikad ne pitam ali od sad ću početi :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare