To je to što me zanima!

Riječki inovatori nude spas za naša i svjetska brodogradilišta

Riječka tvrtka osmislila je model kojim bi brodogradilište brod koji proizvedu, umjesto da ga prodaju, iznajmljivali te bi brod postao dio imovine kojim bi zarađivali
Vidi originalni članak

Alan Klanac i njegova tvrtka as2con iz Rijeke osmislili su poslovni model za brodogradilišta kojim su ušli među najbolje 4 inovacije uglednog tjednika The Economist. Poslovni tjednik još je u listopadu raspisao natječaj za poslovni model koji će biti inovativan, održiv i moći imati poslovni utjecaj, piše Večernji list.

As2con osmislio je model 'brodogradilišta usluga, za brodogradilišta bez poticaja. Osnova ideje je u tome da brod koji brodogradilište proizvede ne postaje izvor prihoda, već imovina koja može popraviti financijsku situaciju. Alan Klanac objašnjava da bi, prema njihovoj zamisli, brod postao sredstvo usluge i ušao u poslovne knjige te se davao u najam. Ističe da bi brodogradilište, na ovaj način, proizvodilo za sebe i pratilo potrebe tržišta. 

Predstavljanje projekata i odluka o najboljem bit će 23. i 24. ožujka na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sime-ri 27.02.2011.

    ma sad ste svi pametni...svaka cast...pustite ljude na miru....bar imaju neki pametni u ovoj drzavi....a ti mate1 i sikert da imate dvije ciste ne bi ste nista komentirali nego bi cestitali ljudima...jadno....jadno....

  • bluberry 25.02.2011.

    bez obzira na sve, čestitke ljudima.baš sam se sjetio "genijalne" ideje onog "pametnog" radomira ćaćića kako da financira izgradnju autoputa-60 lipa na svaku litru prodanog goriva.

  • vilim25 25.02.2011.

    to je već viđeno u povijesti, Grci, Španjolci..., ali dobro neka se nešto događa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare