To je to što me zanima!

Rijeka: Tuži Grad jer su je godinama držali u ludnici

Ana Dragičević (21) iz Rijeke pet godina provela je u psihijatrijskoj bolnici Lopača. Tvrdi da su je tamo smjestili njezini roditelji jer je lezbijka
Vidi originalni članak

Ana Dragičević (21) iz Rijeke pet godina provela je u psihijatrijskoj bolnici Lopača. Tvrdi da su je tamo smjestili roditelji jer je lezbijka. Odvjetnik Josip Mađarić najavio je da će do kraja mjeseca predati zahtjev za odštetu zbog boravka u ustanovi protiv svoje volje. Tražit će materijalnu naknadu štete zbog izgubljenih godina života. Ana se nije mogla školovati i voditi normalan život kao njezini vršnjaci. Tužbe će stići na adrese bolnice i njezina osnivača, Grada Rijeke. Odvjetnik Mađarić opovrgnuo je tvrdnje kako će tužiti i Anine roditelje.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_32938 19.01.2009.

    podržavam anu u svemu,bila sam s njom na odjelu u lopači godinu i pol.većina koja je bila tamo prolazila je istu torturu:vezanje,izolacija sa šizofreničarima,nekima je bila i zabranjena komunikacija s roditeljima i do godinu dana.treba ih tužit za svaki dan izgubljenog života tamo,a tadašnju ravnateljicu mirjanu vulin stavit u ludnicu i zavezat je mjesec dana u luđačku košulju te joj stavit pelene a hranili bi je tehničari,da vidi kako su se drugi osjećali kojima je to radila.Mi smo svi tamo došli normalni,a izašli smo ludi i puni trauma.Jedino bih htjela zahvalit dr.Lovroviću koji mi je puno pomogao da izdrživ tamošnju torturu.

  • slatka5 13.01.2009.

    naravno da ima psihickih problema..zaradila ih je u ludari...vjerujem da je bila ok prije toga

  • DUPINA 12.01.2009.

    Ljudi su ovce i tako će valjda zauvijek i ostati. Svi komentiraju, a pojma nemaju. Koliko znam stručne osobe koje su i pustile djevojku iz ustanove navele su da je ista tamo bila s razlogom zbog bolesti psihološke naravi, ali da su prestali razlozi za stalnim nadzorom. A da je ona izjavila da je bila zatvorena što se zove Ana, da li bi joj i to povjerovali?

Komentiraj...
Vidi sve komentare