To je to što me zanima!

Bebu prebacili s Raba u Rijeku: U inkubatoru je i na aparatima

Dječak je prevezen u ranim jutarnjim satima 3. travnja s otoka Raba do helidroma Delta u Rijeci. U bolnici kažu da mu je stanje stabilno. Majka dječačića također je hospitalizirana u riječkoj bolnici
Vidi originalni članak

Tijekom produženog vikenda, od 31. ožujka do 3. travnja 2018. godine, posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su s hrvatskih otoka sedam pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz, priopćilo je Ministarstvo obrane.

U subotu, 31. ožujka, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Firule u Splitu. Na Uskrs, 1. travnja, dva su pacijenta prevezena s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci.

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Split.

- Također, u ranim jutarnjim satima 3. travnja do helidroma Delta u Rijeci prevezen je prijevremeno rođen dječak u pratnji majke. Medicinski tim uspješno je reanimirao nedonošče tijekom trajanja leta do riječkog helidroma, gdje ga je preuzeo tim Hitne medicine - objavio je MORH.

Kasnije se  doznalo da je beba prevezena s otoka Raba u Rijeku, a ne s Krka, kako je ranije objavio MORH. Također, dječak nije reanimiran u helikopteru već u kući na Rabu gdje se rodio.

NIJE POKAZIVAO ZNAKOVE ŽIVOTA U kući na Rabu oživjeli bebu! Dječačić se rodio u 23. tjednu

U KBC-u Rijeka su nam potvrdili da je dijete  zaprimljeno kod njih na odjelu intenzivne neonatologije, nakon što je dopremljeno helikopterom MORH-a. Dječačić je u inkubatoru i prikopčan na medicinske aparate, a u bolnici kažu da mu je stanje stabilno. Majka dječačića također je hospitalizirana u riječkoj bolnici gdje nisu željeli otkrivati detalje.

Kako navode, od početka 2018. godine eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze koja stacionira na Krku i eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze iz Divulja prevezle su ukupno 137 pacijenata i 100 pratitelja, izvršivši nešto više od 137 sati naleta.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • neutina 03.04.2018.

    gregor crna ovca, bolje reči umjesto,borbenih aviona, borbene starudije,koja niti će zaštiti državu niti ičemu realnom služi,osim opterečenja totalno osiromašenog naroda,bila bi kupnja modernih helikoptera za spašavanje ljudi.

  • glasnik.mira 03.04.2018.

    Sve pohvale.. a kada ce Slavonci helikopterom do Zagreba??

  • digić 03.04.2018.

    Bravo,bravo komplet timu to je za svaku pohvalu Veliki Respekt svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare