To je to što me zanima!

Robocop: Policajac 'sredio' rak i dobio bioničku ruku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Phillip Griffiths je bolovao od rijetke vrste raka na lijevome laktu i liječnici su mu amputirali ruku. Sad ima bioničku ruku i čeka povratak na stari posao
Vidi originalni članak

Britanska policija platila je svom djelatniku Philipu Griffithsu (47) bioničku ruku vrijednu 250.000 kuna. Operirali su ga u privatnoj klinici u Dorsetu. Griffiths je bolovao od rijetke vrste raka na lijevome laktu i liječnici su mu amputirali ruku. Otac troje djece, policijski specijalac iz Berkshirea, čeka povratak na stari posao.
- Nakon amputacije bio sam očajan. Osjećao sam se beskorisno i vjerovao sam da ću poludjeti ako budem radio posao za stolom. Sada se konačno osjećam kao muškarac. Ja sam pravi Robocop - rekao je Griffiths. Sljedećih nekoliko mjeseci provest će na vježbama i naučiti kako upravljati bioničkom rukom.
- Zahvalan sam svima, a posebno kolegama. Sada ih zabavlja pomisao kako ću zlikovca bioničkom rukom prikliještiti uza zid - kaže Griffiths. Među kolegama već se ustalio nadimak Robocop. Riječ je o filmu iz 1987. Zločinci brutalno ubiju policajca, no zahvaljujući modernoj tehnologiji i kibernetici, znanstvenici ga uspiju oživjeti kao pola čovjeka, pola robota.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • aqiba 19.01.2009.

    Da! Problem je u tome šta on više ne može obavljati posao jer je invalid. Da je u pitanju neki drugi radnik,dobio bi otkaz jer \"nije sposoban\" za izvršiti rad,a ovaj navodno može sve normalno raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare