To je to što me zanima!

Rodila se s izraslinom veličine dinje na glavi, operirali ju 9 h

Kirurzi su uspješno odradili napornu operaciju koja je trajala čak devet sati i tijekom koje je primila 96 doza krvi. Mia je stara 20 tjedana i napokon je došla kući majci
Vidi originalni članak

Djevojčica rođena s izraslinom na licu veličine dinje nevjerojatno dobro se oporavlja nakon operacije kojom je izraslina, koja joj je ugrožavala život, uklonjena.

Mia Molyneux rođena je s velikom cistom na licu koja je bila veća od njezine glave. Kirurzi su uspješno odradili napornu operaciju koja je trajala čak devet sati i tijekom koje je primila 96 doza krvi. Mia je sad stara 20 tjedana i napokon je puštena doma u obiteljsku kuću u Chesireu. Njezina majka Michaela (20) rekla je da je bila prestravljena kada je doznala da nešto nije u redu s curicom, piše Daily Mail.

- Liječnici su mi savjetovali da prekinem trudnoću, ali ja sam to odbila, rekla je, a čim se djevojčica rodila zaljubila se u nju. Liječnici su shvatili da nešto nije u redu s Michaelinom trudnoćom kada se rezervirala za dodatni ultrazvuk jer je žarko željela znati spol djeteta. Doktori su uočili velik izraslinu i odmah počeli strahovati da će se dijete roditi s teškim invaliditetom. 

Nakon brojnih dodatnih pretraga, Michaeli su u 36. tjednu trudnoće potvrdili da Mia ima rijetku vensko-limfnu malformaciju. S obzirom da bi za obje prirodan porod bio opasan zakazan je carski rez. Cijela situacija i kod liječnika je izazivala veliku brigu pa je tako za vrijeme poroda u sobi bilo 18 liječnika i medicinskih sestara. Djevojčica je odmah prevezena na odjel intezivne njege, a šest dana nakon poroda liječnici su se odlučili operirati ju jer je postojala velika opasnost da će cista puknuti zbog čega je djevočica lako mogla iskrvariti. 

- Rekli su da oni neće moći ništa napraviti za nju ako do toga dođe. Bila sam zabrinuta, ali znala sam da je u najsigurnijim rukama, rekla je Michaela. Doktor Adam Done koji je obavio operaciju rekao je kako je slučaj bio težak i iznimno rijedak, te da je Mijino stanje bilo kritično. 

Michaela je kćer primila u ruke tek kada je imala 15 dana, a danas kada ima 20 tjedana djevojčica je napokon doma s ponosnom majkom. 

- Mia će se s ožiljcima boriti cijeli život, ali to je mala cijena svega. Kad su joj skinuli zavoje nakon operacije ja sam ju i dalje nastavila zamatati kad bi izlazile iz kuće jer sam se brinula što će ljudi misliti, ali sad više ne jer prošla je toliko toga i jako sam ponosna na nju, rekla je mlada mama. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • _petra_ 22.08.2012.

    a slatiks mali...

  • baky126 18.08.2012.

    Anđelak mali. Svaka cast doktorima , a bebici zelim da se oporavi sto prije i da ima zdrav i sretan zivot :)))

  • kaktuscar 18.08.2012.

    96 doza krvi, e sad mi je drago biti davaoc, glavno da je bebica dobro ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare