To je to što me zanima!

Rodilja s Paklenice posjetila je svoju bebu u zadarskoj bolnici

Podsjetimo, 22-godišnjakinju iz Luksemburga u toaletu lugarnice na Paklenici su uhvatili iznenadni trudovi, nije znala da je trudna. Tamo je rodila zdravu djevojčicu
Vidi originalni članak

Hrvatska Gorska Služba Spašavanja u subotu je pomogla strankinji pri porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica.

Mama i beba prebačene su u zadarsku bolnicu, a rodilja je jučer bila otpuštena iz bolnice.

- Pacijentica je tijekom jučerašnjeg dana na vlastiti zahtjev otpuštena iz Opće bolnice Zadar, dok je dijete zadržano do otpusta. Majka i dijete su urednog zdravstvenog stanja - poslali su nam u pismenom odgovoru.

Mlada majka došla je danas u zadarsku bolnicu posjetiti svoju bebu koju još uvijek nisu otpustili iz bolnice.

Prijatelj obitelji porazgovarao je s novinarima pred bolnicom. Kaže kako je prijatelj djevojčinog oca i da su zajedno godinama radili u Luksemburgu.

- Za nas je to bio šok, iznenađenje. Nije se to na njoj puno vidjelo - rekao je prijatelj obitelji.

Podsjetimo, 22-godišnjakinju iz Luksemburga u toaletu lugarnice su uhvatili iznenadni trudovi, nije znala da je trudna. Tamo je rodila zdravu djevojčicu uz asistenciju člana obitelji i rendžera parka. U NP Paklenica se nalazila s roditeljima, partnerom i rodbinom, a spasioci su pozvani jer je ženi bilo mučno. Akciji spašavanja odmah se odazvao tim dežurnih spasioca, da bi se u međuvremenu ustanovilo da žena rađa. Slijed događaja iznenadio je i njih same, tim više jer dežurni spasioci nisu niti opremljeni za ovakve intervencije. 

Prva je s HGSS-ovom ekipom do rodilje došla anesteziologinja, dr. Adela Ušanović, sat vremena nakon toga i ginekologinja, dr. Dora Perinčić, koja se sa suprugom i vlastitom, četveromjesečnom bebom, zatekla u HGSS-ovj kući, udaljenoj sat vremena hoda. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Goran pAv 02.08.2023.

    Ti si mi prvi

  • stratus 01.08.2023.

    Dali smo joj naplatili sve troškove ili će po dosadašnjem običaju hrvatska sirotinja svu tu zajebanciju oko fukse platiti.

  • Nickkobalt_X 01.08.2023.

    Rekao bih da je po ponašanju i cijeloj priči surogat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare