To je to što me zanima!

Rodio se sa 7,25 kg kao da ima 6 mjeseci, prozvali su ga 'Sob'

Medicinske sestre prozvale su JaMichaela - 'Sob'. Rodio se sa čak 7,25 kg, a dugačak je 61 cm. Paru je to četvrto dijete, a majka je rekla 'To je to! Nema više!'
Vidi originalni članak

Amerikanac JaMichael Brown rodio se s nevjerojatnih 7,25 kg u petak u Teksasu. Sigurno je najveća beba koja se rodila u bolnici Longview, a još se čeka potvrda da je najveća beba u Teksasu, piše Daily Mail. Njegov otac Michael Brown malo se šokirao čuvši kako njegovog sina u bolnici zovu The Moose (Sob).

- Liječnici su nam rekli kako ćemo dobiti malo veću bebu, ali mislili su da će imati 5,5 kg - rekao je otac. Iscrpljena majka Janet Johnson bila je naručena na carski rez u petak ujutro. JaMichael ima mjere bebe od tri do šest mjeseci: dugačak je 61 cm, opseg glave mu je 38 cm, a prsa 43 cm. U bolnici nisu imali pelene dovoljno velike za njega. Rodio se i s bujnom kosom.

- Ne mogu vjerovat da je tako veliki. Većina odjeće koju smo kupili, bit će mu premala - rekla je majka. Otac se nada kako će postati igrač footballa. JaMichael ima tri starije sestre od 18, 16 i 10 godina.

- To je to! Nema više - odlučno je rekla majka koja je u trudnoći dobila dijabetes. JaMichael će nekoliko dana biti na intenzivnoj njezi kako bi mu regulirali šećer u krvi.

Ni blizu svjetskog rekorda

Najteža beba ikada rođena bio je dječačić iz Kanade rođen 1878. godine. Težio je nevjerojatnih 10,7 kilograma. Međutim, umro je 11 sati nakon poroda. Najveća preživjela beba je dječak od 10,2 kg. Rodila ga je Talijanka Carmelina Fedele u Aversi 1955. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • deshru 13.07.2011.

    los! ne sob! los! the MOOS! lektor možda? na platnoj listi? ne bi bilo loše? i prevoditelj možda?

  • scrappy 11.07.2011.

    takav sam i ja bio kad sam se rodio samo sam bio bijel i nesto laksi

  • špric majstor 11.07.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare