To je to što me zanima!

'Roditelji njegovatelji? Ide se u cjelovito rješenje. Povećali smo im naknade s 2500 na 4000 kn'

Ova ista gospođa Mrak Taritaš koja je danas bila predlagatelj, prije nekoliko mjeseci je bila protiv zakona kada su se dizale naknade, rekao je premijer Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković danas boravi u Istri, a obratio se i medijima. Komentirao je odnos s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem, ali i odluku Sabora o roditeljima njegovateljima. 

Što se tiče Milanovića, Plenković je rekao kako je predsjednik odbio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost na početku ruske agresije na Ukrajinu. 

ZASTUPNIK HDZ-A Nikola Mažar: U Milanovićevoj Vladi visoke pozicije obnašali su osuđeni za prometne nesreće

- Ako je postojao ijedan trenutak kada smo se trebali sastati zbog sigurnosnih ugroza, to je bio taj trenutak. Ni pisma ni razglednice. Nakon toga uslijedilo je njegovo potpuno soliranje i danas ponovljeni proruski stavovi koji su u potpunosti suprotni onome što je prirodna pozicija Hrvatske kao europske države, zemlje koja nije ni neutralna ni nesvrstana. Imamo dijametralno različita stajališta - rekao je Plenković, prenosi N1

Premijer je istaknuo kako ni strani dužnosnici ne žele surađivati s Milanovićem zbog njegovih stavova. 

- Ovdje je nedavno bio španjolski premijer i nije se susreo s njime. Bila je i danska premijerka, nije se susrela s njime, bio je i predsjednik kanadskog Senata i nije se susreo s njime, bio je potpredsjednik vlade Italije i nije se susreo s njime. Razumijete li koje mu poruke šalju naši saveznici i partneri, i mi čujemo što govorite godinu dana i niste naš sugovornik - rekao je Plenković. 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Stvara li HDZ bahate mangupe ili oni naprosto odabiru HDZ?

Dotaknuo se teme roditelja njegovatelja i rekao kako je njegova Vlada povećala njihove naknade s 2500 na 4000 kuna. 

- Ide se na cjelovito rješenje. Ova ista gospođa Mrak Taritaš koja je danas bila predlagatelj, prije nekoliko mjeseci je bila protiv zakona kada su se dizale naknade. Nismo za licemjerno manipuliranje ljudskom nesrećom. Tu smo da pomognemo. Ako je ijedna Vlada dizala naknade i pokazala suosjećanje i skrb, pokazala je naša i pokazivat će i dalje - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • neidemdalje 18.03.2023.

    ako mogu krimosi iz hdz-a primati godinu dana plaću odnosno pola nakon otkrivene pljačke onda love ima ...

  • i.hun 17.03.2023.

    Koliko je potrebno novaca za ispunjenje ovog zakona jedan HDZ zamrači u tri mjeseca.

  • Dovla25 17.03.2023.

    Ma neće vam taj pomoći,taj samo maše rukama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare