To je to što me zanima!

Roditelji u šoku: Sud je odlučio da njihova beba mora umrijeti

V. Britanija: Charlie Gard je star osam mjeseci i boluje od rijetke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići te je pretrpio teško oštećenje mozga. Liječnici tvrde: 'Ne možemo ništa'
Vidi originalni članak

Sud je odlučio kako liječnici smiju isključiti aparate koji na životu održavaju Charlieja Garda iako je to protivno želji njegovih roditelja. Charlie Gard je star osam mjeseci i boluje od rijetke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići te je pretrpio teško oštećenje mozga.

Liječnici u Londonu su rekli kako se dječaka ne može izliječiti i da je za Charlieja najbolje da se isključe aparati koji ga održavaju na životu te da se dijete preseli na odjel palijativne skrbi. No, roditelji se s time nisu slagali.

Nakon što je sud u utorak izrekao svoju odluku, sudnicom se prolomio krik i uzvik "Ne".

Sudac Nicholas Francis je analizirao argumente liječnika i roditelja tri dana i posjetio je dječaka u bolnici. Rekao je kako je odluku donio teška srca, ali da je siguran kako je ona najbolja za dječaka te će mu omogućiti dostojanstvenu smrt. 


- Ne možemo dopustiti da naša beba umre, ako postoji nešto što joj može pomoći. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi - poručili su u utorak roditelji dječaka Connie Yates i Chris Gard iz Bedfonta.

A već su skupili milijun funti za liječenje...

Odvjetnica roditelja rekla je da su roditelji shrvani nakon presude i da im nije jasno zašto sudac njihovom sinu nije dao šansu za liječenje.  Oni su tražili od suda da im dozvoli da svoje dijete odvezu na liječenje u SAD i skupili su preko stranice  GoFundMe nešto više od milijun funti koji su trebali pokriti troškove liječenja.

Glasnogovornik GoFundMea je rekao kako će roditelji odlučiti za što će se novac iskoristiti, ako se neće moći iskoristiti za liječenje njihovog sina, piše SkyNews. 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • saivvi45 12.04.2017.

    Stvarno ste bolesni neki nadam se samo da vi koji pišete bravo sud i da dijete treba ubit nemate svoju djecu.Koj normalan roditelj bi dozvolio da mu ubiju dijete..kamo sreće da se nadete u toj situaciji ili vi ili netko vas bližnji to vam od srca želim i dao bog da vam se to ostvari..

  • ginkoforte 12.04.2017.

    ma to je laz, sud to nemoze i nesmije uciniti. a stvar je i eticke prirode. kome ce sud narediti da iskljuci taj aparat? lijecnicima kojima hipokratova zakletva to zabranjuje? roditeljima? hoce li sudac osobno iskljuciti aparate? btw, imam slucaj, susjed mi je na aparatima, vegetira vec 20 godina, roditelji nisu nikada imali srca ga iskljuciti. nabavili su sve potrebne aparate i kod kuce je. bas tuzno

  • punisher2 12.04.2017.

    to nisu doktori nego mesari. svaki zivot je vrijedan borbe i svatko voli zivit jer taj je instinkt duboko u nama. sta je ovo nego primjer onog sto je radio hitler? odlucivanje tko moze a tko ne zivjeti. kockice se slazu, uskoro slijedi ono sto ste gledali u filmovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare