To je to što me zanima!

Potresne scene u Srbiji: Roditelji ubijene djece stigli sa slikama pred sud. Čuvari ih zaustavili

U nastavku procesa protiv roditelja dječaka ubojice, koji je prošle godine u Osnovnoj školi 'Vladimir Ribnikar' smaknuo 10 ljudi, danas bi sudac trebao saslušati riječi obrane
Vidi originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak jedna majka donijela uokvirenu fotografiju svoje ubijene kćeri na suđenje u beogradsku Palaču pravde, u utorak su to učinili i ostali roditelji drugih žrtava.

Prije ročišta, na kojem će roditelji dječaka ubojice izlagati svoju obranu, stigli su u crnini i vidno uznemireni. Grčevito su stiskali fotografije djece te su ih u jednom trenutku sve odložili na klupi, tvoreći tako maleni oltar. Prema pisanju Blica, odmah su reagirali čuvari suda te su zahtijevali da ih maknu. Poslušali su ih, uzeli su ih u ruke i ponijeli sa sobom na ročište.

EVO KOLIKU KAZNU SUD TRAŽI Roditelji dječaka koji je ubio devetero učenika i čuvara škole plakali na sudu: 'Nismo krivi!'

U jednom trenutku morali su izaći, jer je sudac morao saslušati svjedoke. Naime, na jučerašnjem prvom ročištu odlučio je prema zamolbi tužiteljstva zatvoriti suđenje za javnost.

- Radim to zbog zaštite interesa maloljetnika, jer je kobnog dana ubijeno devetero djece, ozlijeđeno šest, a ugrožena je osobna sigurnost još njih 11 - rekao je sudac Zoran Božović.

Podsjetimo, majku ubojice sumnjiče za nedozvoljenu nabavku oružja jer su na jednoj čahuri u školi pronašli njezin DNK. Za nju traže dvije i pol godine zatvora. Oca žele kazniti zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, jer je sina naučio barati oružjem te ga vodio na streljanu. Osim toga nije brinuo o sigurnosti svog oružja te ga je držao dostupnim sinu. Za njega traže 12 godina zatvora. 

Oboje su u ponedjeljak izjavili kako se ne osjećaju krivima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Hrvat za Hrvate 30.01.2024.

    Dijete je dijete no nema dobne granice za neodgovornost. Smjestiti ga dozivotno u neku ustanovu. Zao mi je jer je i on dijete ali koliko vise njih nema zbog njega. A sad svi mozemo biti pametni no pistolj se ne ostavlja ni na tren. A sa druge strane da nije pistolj bio bi noz. Hitno u skole uvesti nultu toleranciju na buling,nasilje i kod prvog prekrsala poslati djete uz pratnju roditelja dva tjedna u popravnu ustanovu. Garantiram da nece ni roditelju biti drago da tako ide nekuda. A ne u skolama sve stavljaju pod tepih jer su foteljice ravnatelja/ljice u pitanju pa nije to nista. Eto ne dogodilo se vise nikad ni jednom narodu ovako nesto.

  • LILIKA O LILI 30.01.2024.

    Internet vorijorsi

  • Vlad 30.01.2024.

    U pravno uređenim državama bi roditelji bili suučesnici za višestruko ubojstvo i trebali dobiti kaznu za ubojstvo a monstrumu suditili kao odraslom obzirom da je bio sposoban isplanirati svoj zločin.

Komentiraj...
Vidi sve komentare