To je to što me zanima!

Roditeljima oduzeli djecu jer su i nakon tri godine predebela

Zadnje tri godine, kuća britanske obitelji nalikovala je na 'Big Brother'. Socijalni radnici kontrolirali su obroke i odredili vrijeme do kada smiju jesti. Ipak su zakazali
Vidi originalni članak

Britanski socijalni radnici oduzeli su u petak roditeljima četvero djece jer u tri godine nisu poduzeli dovoljno da izgube višak kilograma. Djevojčice stare 11, 7 i godinu dana i dječak od pet godina završit će na posvojenju ili kod skrbnika, ali bez mogućnosti susreta s roditeljima. 

Socijalni radnici stavili su ih pod nadzor prije tri godine. Kontrolirali su svaki obrok i nametnuli obitelji vrijeme nakon kojega ne smiju jesti. Nema naznaka da su roditelji optuženi za namjernu okrutnost prema djeci, piše Daily Mail. Jedini razlog je zabrinutost oko njihove kilaže.

- Možda nismo savršeni roditelji, ali svim srcem volimo našu djecu. Ne mogu ni zamisliti budućnost bez njih. Mislim da zatvorenici imaju više prava od nas - rekla je majka (42). Roditelji će se i dalje boriti za svoju djecu. 

Slučaj je izazvao bijes kod Britanaca. Ogorčeni su što se nekim roditeljima dozvoljava da njihovi tinejdžeri imaju djecu, a ovu obitelj se osuđuje zbog viška kilograma.

Par ima još troje djece od 16, 15 i 13 godina koji su pošteđeni samo zato što su prestari za posvojenje.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • feba 11.09.2011.

    Kolikima bi i kod nas trebalo oduzeti djecu zbog debljine.Kao da nitko ne shvaća taj problem.Kakvo je to roditeljstvo kad ti dijete ima višak kila i liči na bure?Kakva je to ljubav,odgovornost kad od dijeteta praviš bolesnika?Kad god vidim debelo dijete,vjerujte mi dođe mi da namlatim majku tog buci,buci djeteta.

  • nevazno 09.09.2011.

    stvarno nema smisla oduzeti ima djecu samo zato sto su ih hranili koliko su djeca htjela jesti i sto su punacki. Zasto im se djeca oduzimaju? Pa onda kako bi reagovali da znaju kako ima mrsave djece koja nece da jedu i njh bi oduzeli zbog izgladnjivanja. Svasta u svjetu ima. Pa kako ce toj djeci biti sa tudjinom nekim.Ima komentar koji citiram hoce li ta djeca imati psihickih problema. A kako bi tim ljudima i socijalne sluzbe bilo da njima neko dodje i oduzme djete?Neznam kako ovaj ASTRO moze reci da su im trebali jos prje oduzeti djecu? Pa ima li on ona svoju djecu.Sram te bilo astro.

  • BlackRaven 08.09.2011.

    Hajde da netko ima gluplje socjalne službe od nas, mislio sam da je to nemoguće ali eto....

Komentiraj...
Vidi sve komentare