To je to što me zanima!

Roditeljski dopust iskoristilo više od 10 tisuća očeva: Broj se udvostručio u dvije godine

Ravnopravno roditeljstvo smatra se izuzetno važnim, prvenstveno zbog emocionalnog razvoja djeteta te razvoja odnosa svakog od roditelja s djetetom
Vidi originalni članak

Više od 20 tisuća očeva je u zadnjih godinu i pol dana iskoristilo očinski dopust, kao pravo zaposlenog i samozaposlenog oca s punim iznosom plaće.

Uloga očeva u odrastanju djece smatra se važnom, pogotovo nakon treće godine života djeteta, kada je percipirana podjednakom ulozi majke, piše Novi List.

DEMOGRAFSKA REVITALIZACIJA Drastično raste dječji doplatak i naknade za roditeljski dopust? Evo o kojim iznosima je riječ

Naime, prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nešto više od 10.000 očeva koristilo je dva mjeseca roditeljskog dopusta, broj koji se udvostručio u posljednje dvije godine.

RASPRAVA Sabor: Zastupnici su podržali izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama

Glavna barijera koju očevi ističu jest potencijalni financijski gubitak zbog korištenja očinskog dopusta, te očevi koji su imali iskustva s roditeljskim dopustom kažu da su većinom imali pozitivne reakcije svojih kolega, ali se generalno smatra da očevi koji koriste roditeljski dopust često imaju problem s poslodavcima, i to u većoj mjeri nego majke.

Ravnopravno roditeljstvo smatra se izuzetno važnim, prvenstveno zbog emocionalnog razvoja djeteta te razvoja odnosa svakog od roditelja s djetetom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Sasadm 14.03.2024.

    Ja sam bio na porodioljnom dopustu kad je supruzi isteklo 6 mj , poslje mojih dva mj dopusta dobio sam otkaz .jer se moj tadasnji poslodavac nije slagao s tim zakonom.

  • arow 14.03.2024.

    9000 radi za to vrijeme

  • LaTi 14.03.2024.

    Šteta kaj nemre podojiti bebu, nerk žena ganja karijeru i kleše tjelo za internet drkače, muški neka odgajaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare