To je to što me zanima!

Rodno najuravnoteženija vlada u povijesti Australije prisegla u Canberri: 'Ponosan sam na nas'

Na čelu dva od najvažnijih ministarstava sada su žene. Penny Wong preuzela je ministarstvo vanjskih poslova, dok je Clare O'Neil postala ministrica unutarnjih poslova
Vidi originalni članak

Vlada novog australskog premijera Anthonyja Albanesea, u kojoj od 22 ministarske pozicije njih 10 obnašaju žene, prisegnula je u Canberri u srijedu i time postala rodno najuravnoteženija u povijesti te zemlje.

Na čelu dva od najvažnijih ministarstava sada su žene. Penny Wong preuzela je ministarstvo vanjskih poslova, dok je Clare O'Neil postala ministrica unutarnjih poslova.

NEĆE OVISITI O DRUGIMA Novi australski premijer osigurao većinu u parlamentu

Richard Marles, koji je na poziciji zamjenika predsjednika Laburističke stranke od 2019. godine, sada ima dvostruku ulogu – onu australskog potpredsjednika vlade i ministra obrane.

Albanese je na Twitteru objavio da je „ponosan“ na svoj „iskusan, raznolik i energičan tim“ vladu, dok je Wong objavila da je „ponosna na nove članove Laburista zbog kojih je stranka u korak s modernom Australijom“.

GORAN IZ PARIZA Ivanišević: Impresioniran sam. S 19 godina smiješ napraviti glupost. On sve radi kako treba

Laburisti su uvjerljivo pobijedili na australskim izborima 21. svibnja i vratili se na vlast prvi put nakon gotovo deset godina, donijevši gorki poraz konzervativnoj koaliciji na čelu s bivšim premijerom Scottom Morrisonom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Piver 01.06.2022.

    ovo rodno najuravnotezenija vlada zvuci kao nesto iz lgbtqxyzž sektora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare