To je to što me zanima!

Rohatinski tvrdi: Revolt protiv banaka i fondova je opravdan

Prosvjedi su izraz sučeljavanja a posljedicama rušenja velike iluzije da se razvoj može zasnivati na financijskom inženjeringu, rekao je guverner HNB-a Ž. Rohatinski
Vidi originalni članak

Prosvjedi su izraz sučeljavanja a posljedicama rušenja velike iluzije da se razvoj može zasnivati na financijskom inženjeringu, rekao je guverner HNB-a Željko Rohatinski u nedjelju u Dnevniku HRT-a. Dodao je kako su oni koji su se time služili na tome najviše zaradili, a najmanje izgubili za vrijeme krize. Smatra i kako je revolt sasvim opravdan. Naglasio je i kako je HNB spriječio da se hrvatske banke bave financijskim inženjeringom. Kaže i kako postoji opasnost da će strane banke pokušati koristiti i dio kapitala iz hrvatskih podružnica no guverner kaže kako za to imaju pripremljene mjere. 

Rohatinski misli i kako će zbog krize u eurozoni stranog kapitala u Hrvatskoj biti sve manje pa smatra da se moramo okrenuti domaćim izvorima financiranja, a to je, kaže, nemoguće bez bolnih rezova. Misli kako smo rezove trebali napraviti još 2008. godine, ali za to nije bilo hrabrosti. 

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • stex 20.10.2011.

    Vratite nam socijalizam,NE u EU. Kapitalizam=EU

  • grasi 17.10.2011.

    Dragi gosp. Rohatinski,sada se pravite BRANITELJOM NARODA,ha? Vi ste dozvolili da nas strane banke pljačkaju i pokradu.Kako je guverner slovenske narodne banke uspio zaštiti svoj narod? Bili ste izabran kao najbolji guverner u Evropi.ZAŠTO??? ZATO što ste marijoneta "svjetske banke"(svjetske bande). Vi ste rak ovoga društva kojeg treba odstraniti. Doči če i to vrijeme... SMRT OVAKVOM KAPITALIZMU!!!

  • lunar 2 17.10.2011.

    Roha proziva vladu....ha ha ha Dok su jedni "jedrili" po Hrvatskoj privredi i nekretninama drugi su razvijali bankovni sustav za "sanaciju" a treći su svu lovu kroz mjenjačnicu obogaćivali.....u interesu stranih banaka i vlasnika. Neoliberalni kapitalizam...? Kak ga sad pokušavate riješiti a dosad ste svi na njemu funkcionirali i punili đepove? Sebi ste ga instalirali a ne nama! A da prestanete več jednom sa tom parodijom? Ili možda bolje reći....komedijom ali onom dramskom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare