News

Komentari 12

Rohatinski tvrdi: Revolt protiv banaka i fondova je opravdan

Rohatinski tvrdi: Revolt protiv banaka i fondova je opravdan

Prosvjedi su izraz sučeljavanja a posljedicama rušenja velike iluzije da se razvoj može zasnivati na financijskom inženjeringu, rekao je guverner HNB-a Ž. Rohatinski

Prosvjedi su izraz sučeljavanja a posljedicama rušenja velike iluzije da se razvoj može zasnivati na financijskom inženjeringu, rekao je guverner HNB-a Željko Rohatinski u nedjelju u Dnevniku HRT-a. Dodao je kako su oni koji su se time služili na tome najviše zaradili, a najmanje izgubili za vrijeme krize. Smatra i kako je revolt sasvim opravdan. Naglasio je i kako je HNB spriječio da se hrvatske banke bave financijskim inženjeringom. Kaže i kako postoji opasnost da će strane banke pokušati koristiti i dio kapitala iz hrvatskih podružnica no guverner kaže kako za to imaju pripremljene mjere. 

Rohatinski misli i kako će zbog krize u eurozoni stranog kapitala u Hrvatskoj biti sve manje pa smatra da se moramo okrenuti domaćim izvorima financiranja, a to je, kaže, nemoguće bez bolnih rezova. Misli kako smo rezove trebali napraviti još 2008. godine, ali za to nije bilo hrabrosti. 

Više pročitajte OVDJE.

Najčitaniji članci