To je to što me zanima!

Roić: Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sretnija

Bilo je potrebno prije same eksplantacije provesti svu pravnu proceduru, to je jučer obavljeno, rekao je ravnatelj Klaićeve. Pedijatrica koja je djevojčicu prva i primila rekla je da će ona sada spasiti druge živote
Vidi originalni članak

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić, u kojoj su se danima borili za život pretučene djevojčice, rekao je jutros ispred bolnice kako je ovo tužan epilog slučaja koji je potresao cijelu Hrvatsku.

- Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sretnija i sigurnija - rekao je Roić uz kojeg su bili intenzivisti koji su danonoćno skrbili i brinuli o curici. Dodao je kako je priroda ozljeda bila preteška.

VIDEO IZ KLAIĆEVE Ostavila je medu za djevojčicu i otrčala je mami i tati u zagrljaj

-  Unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti - rekao je.

Istaknuo je da je prije same eksplantacije organa bilo potrebno provesti svu formalno-pravnu proceduru koja je bila vrlo kompleksna. To je, rekao je Roić, jučer uspješno obavljeno u koordinaciji Ministarstva zdravstva, koordinatorom za transplantacijski program, s Eurotransplantom kojeg je Hrvatska članica i bolničkim koordinatorima..

UŽIVO ISPRED KLAIĆEVE Tužno jutro u Hrvatskoj: Cijela država oplakuje tragično preminulu djevojčicu (2)

Pedijatrica u Jedinici intenzivnog liječenja Karmen Kondža, koja je djevojčicu primila, kazala je da su proveli sve mjere intenzivističkog liječenja, no unatoč svemu rezultat je tragičan.

- Djevojčica koja je imala tragičan život učinila je možda da se osvijesti socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela ona će donirati organe i spasiti neke druge živote. Učinili smo sve - rekla je Kondža.

Idi na 24sata