To je to što me zanima!

Ronilačkim balonima krali su utege iz mora u Brodotrogiru

Osmorka je krala kabele, dijelove strojeva i sirovine koje su prodavali na otpadu. Iz mora kod trogriskog škvera su ukrali utege vrijedne čak 300.000 kuna.
Vidi originalni članak

Trogirska policija pohvatala je osmoricu lopova iz Kaštela, Segeta i Okruga koji su zadnjih osam mjeseci na širem trogirskom području pokrali materijal vrijedan gotovo milijun i pol kuna. Pljačkaški pohod su započeli u kolovozu kada su Frane U. (22) i Dario G. (28)  iz HEP-ove trafostanice u Segetu Donjem ukrali kabele i dijelove strojeva. Nastala šteta još uvijek nije procijenjena. Uoči Božića su Frane U. (22),  Željan B. (28), Miško V. (29) i Branimir P. (24) provalili u hidro tehnički tunel projekta Eko kaštelanski zaljev u Arbaniji na Čiovu. Počupali su veću količinu već montiranih električnih kabela. 

Samu vrijednost kabela daleko je nadmašila šteta, koju su Konstruktor, Brodomerkur i HEP procjenili na milijun kuna. Potom su iskoristili kolektivni godišnji odmor u Brodotrogiru, te iz kruga škvera otuđili 300 tisuća kuna vrijedne sirovine. Ovog puta su u igri bili Željan B. (28), Krešo S. (22), Ivan H. (28) i Vicko J. (22). Opremljeni ronilačkim odjelima i ronilačkim balonima došli su brodom u krug brodogradilišta. Zaronili su i balone vezali na čelične utege kako bi ih izvadili s dna mora i ukrcali ih u brod. Potom su se brodom odvezli do kopna, pretovarili utege u kamione i odvezli ih u stanicu za otkup sekundarnog otpada.

Uprava Brodotrogira štetu je procijenila na oko 300 tisuća kuna. Policija je protiv trojice lopova podnijela kaznenu prijavu redovitim putem. Zbog sumnje u tešku krađu petoricu su priveli istražnom sucu, koji ih je nakon saslušavanja pustio kući.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ivekzgd 06.02.2011.

    trebap je sanader bolje osposobiti svoje zemljake , da lakše dođu do love , ovo je bio težak posao

  • franko666 06.02.2011.

    dok mi spvamo ljudi rade..,nekad i njima krene po zlu..

  • hrabro srce_1 06.02.2011.

    ukrali su moje i vaše novce. bolje i 35 godina po 3000 tis kn nego krađom do novaca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare