To je to što me zanima!

Ronioci su se u Pučišćima sjetili pokojnog Luke Ritza

"Protiv nasilja" naziv je akcije čišćenja podmorja pučiške uvale kraj Solina. Ronioci su iz mora izvukli dva kontejnera otpada. Akciju će nastaviti
Vidi originalni članak

Ronioci iz Bola, Postira i Pučišća, njih 18, protiv nasilja bore se ekologijom. U subotu su oko 10 sati zaronili kako bi očistili pučišku valu u predjelu Solina na Braču. Pomagali su im mladići i djevojke te stariji mještani. Cijelu akciju organizirali su u spomen na Luku Ritza, zagrebačkog maturanta kojeg su divljački pretukli 1. lipnja 2008. u Zagrebu. Luka je umro 12 dana kasnije od posljedica batinanja.
- Ronioci su iz mora je izvadili dva kontejnera otpada.Stari televizori, auto-gume, akumulatori, samo su dio onoga što smo pronašli u moru - naveo je organizator prof. Anton Matković. Najmlađi ronilac bio je iz Švedske, dodaje, 13-godišnji Adam Enbom u pratnji oca.
- Zaključili smo da će ova akcija postati tradicionalna i nastavit ćemo je iduće godine ili još ove ako prilike dozvole. Akciju su donacijama i novčano pomogli obrtnici, trgovci, privatnici, ali i Općina Pučišća te Turistička zajednica - dodao je prof. Matković.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare