To je to što me zanima!

Rošin: Sanaderu ću zamjeriti, ali se prijateljstva neću odreći

Dugogodišnji prijatelj bivšeg premijera kazao je kako nije iznenađen presudom u slučaju Fimi medija. Rekao je i kako Sanader, ako je ukrao, zaslužuje kaznu
Vidi originalni članak

HDZ-ovac Jerko Rošin, dugogodišnji prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera, za Slobodnu Dalmaciju komentirao je nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija u kojoj je Sanader osuđen na devet godina zatvora. 

Rošin je rekao kako nije iznenađen presudom

- Svi su očekivali da će biti osuđen, medijski je sve to bilo dobro pripremljeno, a ako je ukrao, zaslužuje kaznu. Ali, kamo sreće kada bi se sav kriminal i sve nezakonitosti kažnjavale na ovaj način - a znamo, zar ne, da toga ima i na drugim stranama. Je li baš točno utvrđeno koliko je, primjerice, Barišić uzeo sebi? Koliko su drugi uzeli? - rekao je Rošin. 

Dodao je kako osuđuje svaki kriminal te da je 'protiv svih lupeža'. 

- Vjerujem da je sutkinja sudila po savjesti i ispravno ocijenila svjedoke koji su ga teretili - iako se ovdje vjeruje lupežu koji priznaje da je lupež, a ne vjeruje drugoj strani koja tvrdi da nije lupež. Ako i Vrhovni sud procijeni na isti način, ako potvrdi presudu, ja ću mu to zamjeriti, ali prijateljstva se neću odreći - kazao je Rošin i dodao kako Sanaderu, iako je osuđen, ne treba zaboraviti i ono dobro što je učinio. A toga, smatra, nije bilo malo. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 12.03.2014.

    Razumijem da se prijatelji drže zajedno, ali Rošin je pretjerao. Neovisno o tome kako se Sanader popeo na vlast /populizmom/ činjenica je da se gadno obogatio. Oni koji podržavaju ovakav oblik prijateljstva nek se zapitaju imaju li njihova djeca milijune na računima. Za džeparac.

  • jožek2 12.03.2014.

    I o Rošinovom bogatstvu stečenom pogodovanjem prijatelja mu Sanadera na politički način moglo bi se na široko pričati a i uskok bi mogao malko to pročešljati, da je meni Sanader prijatelj na takav način nebi se ga ni ja nikad odrekao čak bi i tvrdio da je nevin.

  • fast949 12.03.2014.

    Trebali bi zajedno Bebićem dijeliti zatvorsku sobu ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare