To je to što me zanima!

Rotor spreman za aute: Vozila kreću uskoro, tramvaji na ljeto

Cijeli projekt je u gradnji već 385 dana, a cijena gradnje je 331,6 milijuna kuna. Od čega je 273 milijuna kuna sufinancirano iz fondova EU, a 48 milijuna kuna iz državnog proračuna
Vidi originalni članak

Trenutačno postavljamo semafore i prometnu signalizaciju te vršimo završne detalje. Osim toga, komisija za cestovni promet mora sve pregledati i tek tad ćemo moći pustiti rotor u promet za sav cestovni promet, rekao nam je Goran Radić, voditelj projekta na remetinečkom rotoru.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cijeli projekt je u gradnji već 385 dana, a cijena gradnje je 331,6 milijuna kuna. Od čega je 273 milijuna kuna sufinancirano iz fondova EU, a 48 milijuna kuna iz državnog proračuna.

- Sagradili smo tunele istok - zapad u dužini od 280 metara. Vozači iz smjera Lučkog i Novog Zagreba uopće ne moraju ulaziti u rotor, nego mogu proći ispod njega. Kolnici na sjevernoj strani kružnog toka, Jadranski most - Jadranska avenija i Avenija Dubrovnik - Jadranski most, prošireni su za trak i sad imaju četiri vozna traka, od čega dva traka ulaze u kružni tok, a dva traka kao desni skretači ne ulaze u rotor - rekao je Radić i nastavio:

KRAJ GUŽVAMA? Radovi pri kraju: Ušminkava se rotor, već postavljaju i kamere

- Projekcije pokazuju da će 40% prometa ići tunelima, a više od 30% bit će manje gužve na rotoru s obzirom na stari rotor. Kad sagradimo i Jarunski most, Zagreb će biti miran sljedećih 50 godina.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • gego 20.01.2020.

    Zar nitko nije primjetio da je unutarnji krug tramvajskih tračnica izveden nepravilno, odnosno, nije simetričan kao u projektima. Tko je bio geometar na mjerenju zakrivljenosti???????????

  • POTPEC 09.01.2020.

    Koliko taj rotor košta..... Grad Zagreb NIŠTA, ali nema veze Bandić će sve naplatiti kao da je sve platija iz svog đepa. SRAMOTA da taj rotor moraju plaćati građani Hrvatske više od građana Zagreba koji ga i najviše koriste.

  • Kakica8 09.01.2020.

    Baš me zanima kak bu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare