To je to što me zanima!

Ruglo u Kaštelima: Krenula je turistička sezona, a crni asfalt usred najljepšeg dijela grada

Nakon što su završili radovi na kanalizacijskoj mreži cesta u Kaštel Gomilici pokrivena crnim asfaltom stvarajući ružni kontrast sa starim kamenim kućama
Vidi originalni članak

Na samom ulazu u povijesni Kaštilac, kao u prilaznim cestama toj lokaciji u Kaštel Gomilici proteklih su mjeseci izvođeni radovi na kanalizacijskoj mreži, a nakon što je sve završeno, na razočaranje mnogih Kaštelana, cesta je pokrivena crnim asfaltom stvarajući ružni kontrast sa starim kamenim kućama.

Iako je riječ o području na kojem automobili smiju prometovati i parkirati, mnogi se slažu kako je možda trebalo naći bolje rješenje.

- S godinama će asfalt izblijedjeti od posolice i sunca, ali trenutačno ne izgleda nimalo lijepo. Prije je tu bio beton koji je bio pun neravnina i rupa tako da je u tom smislu sada malo urednije. Kaštilac bi se trebao idućih godina obnavljati, pa i da su sada stavljali kamene ploče, sigurno bi bile uništene teškom mehanizacijom – kaže nam Kaštelanin.

No, crni asfalt šaka je u oko onima koji se bave turizmom zgražavajući se nad ovakvom intervencijom u najljepšem dijelu Gomilice. Smatraju kako je ipak trebalo naći prikladnije rješenje.

Grad Kaštela već je jednom punio novinske stupce, također zbog ulice. Tada je bila riječ o Kaštel Štafiliću, i Turističkoj ulici u kojoj je u dužini manjoj od 100 metara stavljeno čak 110 različitih šahti, od vodovodnih, telefonskih, kanalizacijskih i onih rebrastih za oborinsku odvodnju.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • diego ladonde 23.06.2021.

    Rika nam je Isus kad je odlazija, nemojte ništa radit dok se ne vratin.

  • Rebula 23.06.2021.

    Nevjerovatno, novi asfalt je uvijek crne boje. Pa bolje novo crno nego prijašnje rupe.

  • As 23.06.2021.

    AJ gospe ti kad ne rade sta ne rade kad rade sta rade .maa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare