Obavijesti

News

Komentari 48

Ruglo u Kaštelima: Krenula je turistička sezona, a crni asfalt usred najljepšeg dijela grada

Ruglo u Kaštelima: Krenula je turistička sezona, a crni asfalt usred najljepšeg dijela grada
6

Nakon što su završili radovi na kanalizacijskoj mreži cesta u Kaštel Gomilici pokrivena crnim asfaltom stvarajući ružni kontrast sa starim kamenim kućama

Na samom ulazu u povijesni Kaštilac, kao u prilaznim cestama toj lokaciji u Kaštel Gomilici proteklih su mjeseci izvođeni radovi na kanalizacijskoj mreži, a nakon što je sve završeno, na razočaranje mnogih Kaštelana, cesta je pokrivena crnim asfaltom stvarajući ružni kontrast sa starim kamenim kućama.

Iako je riječ o području na kojem automobili smiju prometovati i parkirati, mnogi se slažu kako je možda trebalo naći bolje rješenje.

- S godinama će asfalt izblijedjeti od posolice i sunca, ali trenutačno ne izgleda nimalo lijepo. Prije je tu bio beton koji je bio pun neravnina i rupa tako da je u tom smislu sada malo urednije. Kaštilac bi se trebao idućih godina obnavljati, pa i da su sada stavljali kamene ploče, sigurno bi bile uništene teškom mehanizacijom – kaže nam Kaštelanin.

No, crni asfalt šaka je u oko onima koji se bave turizmom zgražavajući se nad ovakvom intervencijom u najljepšem dijelu Gomilice. Smatraju kako je ipak trebalo naći prikladnije rješenje.

Grad Kaštela već je jednom punio novinske stupce, također zbog ulice. Tada je bila riječ o Kaštel Štafiliću, i Turističkoj ulici u kojoj je u dužini manjoj od 100 metara stavljeno čak 110 različitih šahti, od vodovodnih, telefonskih, kanalizacijskih i onih rebrastih za oborinsku odvodnju.