To je to što me zanima!

Rupel priznao: Zaustavili smo pregovore Hrvatske

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel priznao je da je Slovenija zaustavila otvaranje 13. i 24. poglavlja u pregovorima Hrvatske s EU
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel priznao je da je Slovenija kao predsjedavajuća EU zaustavila otvaranje dva poglavlja u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom.
- Zaustavili smo samo 13. i 24. poglavlje. Kod ostalih poglavlja smo možda mogli ubrzati njihovo otvaranje da smo imali potporu drugih država - rekao je Rupel. Ipak, tvrdi da time nije usporavan hrvatski pristupni proces, nego da je Slovenija kao članica morala štititi neke svoje nacionalne interese.
- Slovenija nema nikakve grižnje savjesti što se tiče Hrvatske, ali ako je netko mislio da ćemo zanemariti važna pitanja od našeg nacionalnog interesa poput sporazuma o malograničnom prometu i suradnji (SOPS) i pitanje granice, onda se prevario - dodao je Rupel.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gremljin 03.07.2008.

    jebe mi se za to, možemo im biti i zahvalni ak je tome tak, koji kurac taj sanader toliko sili u EU ? narod to ne želi i ne treba, ionak je ta unija pred raspadom i raspast će se kad-tad. mene zanima jedino to zake i sanader nije smislil neke poput slovenskih vinjeta, a ne da ste svi odmah skočili brže-bolje i počeli širiti negativne tonove prema tom slovenskom, eto pokazalo se po njih mudrom i kapitalnom potezu? zake sanader ne napravi neke da država zaradi? ne, on samo zna prodavat \"kekse\" i pričati bajke. pun mi ga je kurac više i tog sanadera i nesposobnih hrvatskih političara. samo kradete a ništa ne proizvodite. fuj!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare