To je to što me zanima!

Rusi gađali preko 900 bolnica: Slučajno? Ne bi se baš reklo...

Ruski projektili uništili su potpuno kliniku u Dnjipru
Vidi originalni članak

U ratu Ukrajinaca i Rusa nema svetinja, nisu to ni čak bolnice. Naime, kliniku u Dnjepru zgromile su u petak ruske rakete i dvije osobe su poginule, a preko 30 ljudi ozlijeđeno je. Slučajno?

Ne bi se baš reklo, barem ako Ukrajince pitate, jer ruski pojektili su u malo više od godinu dana ratovanja više od 900 puta pogodili objekte s oznakom crvenoga križa.

Potvrdio je to i WHO. Vojska Vladimira Putina na te se optužbe, naravno, uopće ne obazire.

Bolnica u Dnjipru više ne postoji, primila je direktan pogodak. Poginuo je 69-godišnji prolaznik i još jedna osoba pronađena je mrtva u ruševinama. Od 30 ozlijeđenih troje je u vrlo teškom stanju.

- To je čisti zločin. Rusi idu projektilima i balistikom protiv psihijatrijske bolnice i veterinarske klinike, potpuno su uništene. Oni su apsolutno zla stvorenja. Ovdje nema nikakvoga vojnog cilja. To je čisti teror - rekao je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

U međuvremenu, iz ratnoga kabineta Zelenskog stigla je potvrda da su spremni za toliko očekivanu protuofenzivu.

- Napad može početi sutra, preksutra ili za tjedan dana, ali ne smijemo pogriješiti jer je to povijesna prilika da vratimo svoj teritorij - rekao je Oleksij Danilov, tajnik vijeća nacionalne sigurnosti i obrane Ukrajine. Ukrajina je zatražila od Njemačke da joj ustupi rakete Taurus s dometom 500 kilometara, no strahuje se da ga Ukrajinci ne upotrebe preko granice i napadnu Rusiju. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • vilim1234 30.05.2023.

    neka se svi ugledaju u Ukrajinu ,kako se brine o svojim gradanima, imaju najvise bolnica na svijetu

  • ssanpenn 28.05.2023.

    jedna osrednja država ima 900 bolnica????? wow .... gdje smo mi...

  • SDPmladi 28.05.2023.

    Polako ali sigurno rat ide kljucnoj tocki kada ce NATO morati se intenzivnije ukljuciti .Tu prije svega mislim na naoruzavanje Ukrajine najmodernijim oruzijem jer sve ovo do sada je nedovoljno ucinkoviti i za sobom povlaci velike troskove i gubitke na Ukrajinskoj strani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare