To je to što me zanima!

Rusi se okupali u Jarunu, voda u jezeru im je topla

Skupina koja gostuje na međunarodnom festivalu tradicijskih glazbala u Buševcu tražila je u nedjelju od domaćina da ih odvede negdje na kupanje
Vidi originalni članak

Članovi ruske skupine Kalinka, njih 11, iz Kimryja sudjeluju na 3. Međunarodnom festivalu tradicijskih glazbala Buševec. Buševec je mjesto 20-ak kilometara od Zagreba prema Sisku.
- Tražili su me da ih odvedem nekamo kako bi mogli plivati. Zvao sam Upravu na Jarunu da ih pitam smiju li se oni uopće kupati u jezeru, jer je prošla sezona kupanja. Rekli su da se smiju kupati na svoju odgovornost - rekao nam je Nenad Rožić, organizator Festivala.
- Kupali su se u nedjelju oko 10,30. Voda Jaruna im je topla, tako su mi rekli. Kroz njihov grad protječe Volga, a u njoj se kupaju usred zime, pa i ne čudi što im Jarun topao u listopadu. Primjerice, Smirnof Evgenij (na slici) kupao se i na Sjevernom polu - rekao je Rožić. Inače, svojim su gostima pokazali stara hrvatska glazbala, poput diplica, tamburica, šurli...
- Pokazali smo im Zagreb a vodit ćemo ih i na Plitvice. Došli su nam gosti i iz Meksika, Slovenije i Ljubuškog  - zaključio je Nenad.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mama10000 05.10.2009.

    pa i ja sam se kupala u Jarunu kad sam bila klinka ..........cak i po zimi ( ;-)) kad je led pukao....;)

  • ibanovi 04.10.2009.

    Buševac je 5 min autom od velike gorice

  • ćiribićka 04.10.2009.

    tete ko tuljani pa im i nije hladno

Komentiraj...
Vidi sve komentare