To je to što me zanima!

'Rusi spremni prekinuti odnose s EU ako se nametnu sankcije'

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Moskva spremna prekinuti odnose s Europskom unijom ako EU odluči Rusiji nametnuti ekonomske sankcije
Vidi originalni članak

Odnosi između Rusije i Zapada ponovno su postali zategnuti nakon uhićenja kritičara Kremlja, Alekseja Navaljnog, što je potaknulo razgovore o mogućim novim sankcijama.

Tri europska diplomata rekla su Reutersu u četvrtak da će Europska unija vjerojatno zabraniti putovanja i zamrznuti imovinu saveznicima ruskog predsjednika Vladimira Putina, vjerojatno već ovaj mjesec, nakon što su Francuska i Njemačka signalizirale da su spremne na taj korak.

ODNOSI SE ZAHLAĐUJU EU uzvraća udarac, potjerali su troje ruskih diplomata, Rusi su bijesni: 'Ovo je neprijateljski!'

Pritisak za uvođenjem sankcija narastao je nakon što je Moskva razbjesnila europske zemlje prošli tjedan protjerivanjem troje diplomata  - iz Njemačke, Poljske i Švedske, a da to nije rekla Visokom predstavniku EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josepu Borrellu, koji je bio u posjetu Moskvi. Pariz i London kažu da mora uslijediti odgovor.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, u intervjuu koji će u cijelosti biti objavljen kasnije u petak, upitan je treba li Moskva raskinuti odnose sa samom Europskom unijom.

"Krećemo od činjenice da smo spremni na to. U slučaju da ponovno dođe do sankcija u nekim sektorima koji predstavljaju rizike za našu ekonomiju, uključujući i neke osjetljive sfere", rekao je Lavrov.

ZBOG DEMONSTRACIJA Putin tjera europske diplomate, šef vanjskih poslova EU ljutit

"Ne želimo se izolirati iz globalnog života, no moramo na to biti spremni. Ako želite mir, budite pripravni na rat", rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fukodlak 14.02.2021.

    USA i EU izgubile rat , ne samo bitke , i to po svojim pravilima , nacinima, spletkama i podbacivanjima , a jos uvjek se igraju vatrim, kao malo gluplja djeca kad se opeku vatrom i oprt guraju rukicu u vatru. Sjecate se embarga na rusiju prije 10ak godina rafi ukrajine? EU i USA namrtnuli embargo i imali najvise gubitaka u povjesti. Rusija,kina,indija, brazil u trgovackom paktu, a ovi papci iz eu i usa bi protiv ñjih ?

  • 12.02.2021.

    Ursula von der Leyen i plenković ..ciju ciju

  • 12.02.2021.

    Zivio car VLADIMIR

Komentiraj...
Vidi sve komentare