To je to što me zanima!

Rusi su potpisali suradnju: Iz Brodosplita stižu ledolomci?

Doznajemo da Rusi žele tankere, brodove za riječne plovidbe i opskrbu naftnih platformi. Također, žele ojačati flotu ledolomaca koji mogu ploviti Sjevernim morima
Vidi originalni članak

Predstavnici Sudoexporta, vodećeg ruskog trgovca brodovima i brodskom opremom, posjetili su naše splitsko brodogradilište.

- U ruskim brodograđevnim krugovima ime Brodosplita ispisano je velikim slovima jer veze s hrvatskom brodogradnjom iz vremena Sovjetskog Saveza nisu zaboravljene - pohvalili su se iz Brodosplita, koji je sa Sudoexportom potpisao Sporazum o suradnji. Također, Rusi su našim predstavnicima dali nekoliko projekata na procjenu mogućnosti gradnje. Kakvih - još je tajna. 

Ipak, doznajemo kako je riječ o tankerima, brodovima za riječne plovidbe i opskrbu naftnih platformi. Također, Rusija želi pojačati flotu ledolomaca koji mogu ploviti kroz Sjeverna mora, a Brodosplit ih je već gradio.

Otkako je Brodosplit privatiziran, zaposleno je 2510 radnika. To je 500 više nego što se DIV grupa Tomislava Debeljaka obvezala. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • jozabroz 29.11.2014.

    haha,koliko vam je dao debeljak da ovo objavite?))))))

  • Baki333 28.11.2014.

    Sada ce nama naklonjena evropa odmah naruciti 5 puta toliko brodova samo da napakoste Rusima. He,He.

  • Prva Proleterska 28.11.2014.

    To Rusi zahebavaju EU sankcije i njihovu odlućnost , da se pri sankcijama i ostane., nudeći pojedinim državama ovakve ozbiljne " poslove". Dobit ćete po prstima i to brzo , možda ste već pismo sa upozorenjem primili u MVP .

Komentiraj...
Vidi sve komentare