To je to što me zanima!

Rusi tvrde: Ukrajinci su gađali sela i upali u našu zemlju. Ima mrtvih, a drže ljude i za taoce

Ruski mediji pišu da su ukrajinski diverzanti probili granicu i napali sela s ruske strane. Kažu i da da su sela u pokrajinama Kursk i Brjanska pod jakim artiljerijskim napadima
Vidi originalni članak

Rusi su objavili u četvrtak da su sela u regijama Kursk i Brjansk pod jakim napadima iz Ukrajine. Kako piše RT, o napadima su izvijestili guverneri obje pokrajine, a navodno su pogođene stambene zgrade u napadima te ima mrtvih i ozlijeđenih. 

Guverner Kurska Roman Starovoit na Telegramu je napisao da su ukrajinske snage pogodile selo Tetkino na granici s Rusijom, a guverner Brjanska navodi da su dronovima i minobacačima gađana sela Sushani i Lomakovka te da su i tamo pogodili nekoliko stambenih zgrada. Prema trenutnim podacima tamo nema poginulih.

IZ MINUTE U MINUTU Ukrajinci tvrde: U ratu smo ubili 150.605 ruskih vojnika; Putin se oglasio o napadu u Brijansku

TASS piše da se ruske snage bore s ukrajinskim diverzantima i da je navodno ukrajinska skupina od 50-ak ljudi zarobila stanovnike u selu Sushani te da taoca ima ii u selu Liubechan.

Iz FSB-a su ubrzo objavili kako su ruske snage pokrenule operaciju 'protiv ukrajinskih diverzanata' koji su upali preko granice.

Uskoro više.

Idi na 24sata

Komentari 330

  • RoyBean 03.03.2023.

    Već viđeno. Tako je i Hitler napao Poljsku. Preobukao svoje vojnike u poljske odore da isprovociraju i odglume napad na nijemce. Ovi malci od Napoleona, Adolfa, Vladimira Puflina imaju komplekse zbog niskog rasta i malog pimpeka. Ukratko bolesnici koji su čovječanstvu donijeli samo patnje i razaranja. Shizofreničari.

  • Antifašistaaa 02.03.2023.

    24 sata je prije mjesec dana prenio vijest da Ukrajinci prelaze u Ruski teritorij i ubijaju civile a sada se prave blesavi?

  • skijaš 02.03.2023.

    Ne vidim razlog zašto teritorij države agresora ne bi bio legitimni cilj države koja je napadnuta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare