News

Komentari 329

Rusi tvrde: Ukrajinci su gađali sela i upali u našu zemlju. Ima mrtvih, a drže ljude i za taoce

Rusi tvrde: Ukrajinci su gađali sela i upali u našu zemlju. Ima mrtvih, a drže ljude i za taoce

Ruski mediji pišu da su ukrajinski diverzanti probili granicu i napali sela s ruske strane. Kažu i da da su sela u pokrajinama Kursk i Brjanska pod jakim artiljerijskim napadima

Rusi su objavili u četvrtak da su sela u regijama Kursk i Brjansk pod jakim napadima iz Ukrajine. Kako piše RT, o napadima su izvijestili guverneri obje pokrajine, a navodno su pogođene stambene zgrade u napadima te ima mrtvih i ozlijeđenih. 

Guverner Kurska Roman Starovoit na Telegramu je napisao da su ukrajinske snage pogodile selo Tetkino na granici s Rusijom, a guverner Brjanska navodi da su dronovima i minobacačima gađana sela Sushani i Lomakovka te da su i tamo pogodili nekoliko stambenih zgrada. Prema trenutnim podacima tamo nema poginulih.

TASS piše da se ruske snage bore s ukrajinskim diverzantima i da je navodno ukrajinska skupina od 50-ak ljudi zarobila stanovnike u selu Sushani te da taoca ima ii u selu Liubechan.

Iz FSB-a su ubrzo objavili kako su ruske snage pokrenule operaciju 'protiv ukrajinskih diverzanata' koji su upali preko granice.

Uskoro više.

Najčitaniji članci