To je to što me zanima!

Rusi uvode drastične kazne: Za širenje 'lažni vijesti' o oružanim snagama do 15 godina zatvora

Ruski zakonodavci usvojili su zakon po kojemu je širenje lažnih informacija ili javnih poziva na sankcije protiv Rusije kazneno djelo
Vidi originalni članak

Donji dom ruskog parlamenta u petak je izglasao zakon po kojem je predviđena zatvorska kazna do 15 godina za širenje, kako kaže, "lažnih" informacija o oružanim snagama.

Ruski dužnosnici u više navrata su govorili da ruski neprijatelji poput Sjedinjenih Država i njihovih saveznika šire lažne informacije u pokušaju da posiju neslogu i podijele ruski narod.

OBJAVILI FOTOGRAFIJE Crvenom bojom zalili ogradu ruske ambasade u Zagrebu

Ruski zakonodavci usvojili su zakon po kojemu je širenje 'lažnih' informacija ili javnih poziva na sankcije protiv Rusije kazneno djelo.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

"Vode li laži do ozbiljnih posljedica, prijeti zatvor do 15 godina", objavio je donji dom parlamenta, Duma, u priopćenju.

OSUDIO NEODGOVORAN POSTUPAK Boris Johnson optužio Putina da prijeti sigurnosti čitave Europe

Čini se da će po tom zakonu ruska država imati mnogo jače ovlasti u suzbijanju izjava za koje vlasti smatraju da diskreditiraju oružane snage, ocjenjuje Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Čmar Finger 04.03.2022.

    A vode pošten i oslobodilački rat a prijeti sa zatvorom. On neče stati sa ratom u Ukrajini makar svu vojsku poslao što ima. Ukrajincima treba da što više te vojske stave pod zemlju a sve visoke časnike kao i pilote na licu mjesta pod zemlju. Da smanjiš kvalitetni kadar

  • tomo1234 04.03.2022.

    Nisu objavili izglasavanje, za glavu kraci

  • midrox 04.03.2022.

    Ne znam od kud vam to jer mnogi rusi potvrduju zapravo 20 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare